Продължават разпитите на свидетели по делото за катастрофата, при която

...
Продължават разпитите на свидетели по делото за катастрофата, при която
Коментари Харесай

Разнопосочни показания в съда помагал ли е Кристиан на Милен Цветков след удара

Продължават разпитите на очевидци по делото за злополуката, при която умря журналистът Милен Цветков. Днес се организира второ съвещание, обвиняем е Кристиан Николов.

Четирима от директните очевидци не удостоверяват версията на младежа и неговата другарка, че Кристиан е оказал помощ на телевизионния водещ след тежкия случай

Според семейство, което е било в автомобила си по време на злополуката, Кристиан Николов и спътниците му са излезли от джипа и са правили нещо на задните седалки. По думите им, в началото, те не са се поинтересували от положението на водача в другата кола - Милен Цветков. Те и други очевидци споделиха, че когато се е случила злополуката се е чул доста мощен тропот, сходен на гръм.

Охранител от мола, който се намирал наоколо, изясни, че джипът на Николов се е движел доста бързо. По думите му Цветков е споделил, че е добре, като охранителят и други жители са му помогнали да излезе от колата. След като са го придружили до тротоара да седне, някой е подал вода и е предложил да му бъде подложено нещо под главата. Свидетелят добави, че Кристиан Николов е бил покрай мястото, където е бил Цветков.

Трима очевидци припознаха Николов като лидер на джипа . Казаха още, че е имало миризма на газ от колата на Цветков.

Друг очевидец описа, че съгласно него лидерът на джипа, който е блъснал колата на Цветков, е правил сърдечен масаж на потърпевшия. Думите му бяха доказани и от втори очевидец, който е имал директен контакт с Николов и Цветков. Според него Кристиан Николов е оказал помощ на Цветков да легне на земята, като се е опитал да му направи изкуствено дишане. Той изясни, че в началото е отишъл до джипа на Николов, питал го е дали е ранен. От страната на пасажера до водача, вратата не е можела да се отвори, и той е излязъл от страната на Николов.

Повечето очевидци показаха, че светофарът на кръстовището е посочил алена светлина, като джипът се е блъснал в колата на Цветков, по-късно е траял и се е блъснал в мантинела на тротоара наоколо до пешеходци.

Адвокат Константин Симеонов, който пази Николов, разяснява пред публицисти, че е обикновено в такива обстановки да има разнопосочни свидетелски показания, защото всеки възприема по друг метод случилото се. Според него видеозаписите от злополуката са само тези, които бяха качени в интернет.

" Съдията, с цел да удовлетвори публичното мнение и предпочитание делото да завърши оптимално бързо, имам възприятието, че малко избързва ", разяснява Симеонов във връзка плануваните близко една до друга дати за съвещания, на които да се изслушват очевидци и експертизи.

Адвокатът означи още, че качественият углавен развой не е наложително да бъде бърз - " той би трябвало да бъде обстоен ". И добави, че за жалост Милен Цветков не е имал шансове да оцелее, съгласно експертизата, само че е реалност и че Кристиан Николов не е избягал от местопроизшествието, а се е опитал и да окаже помощ.

Най-интересни ще бъдат показанията на движимостите лица, които би трябвало да кажат какви количества наркотични субстанции е имало в кръвта на Николов и дали те са могли да повлияят на неговото държание.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР