Продължават разговорите между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера

...
Продължават разговорите между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера
Коментари Харесай

Вторият ден на срещата Тъмп-Ким започна с нова размяна на любезности

Продължават диалозите сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водача на Северна Корея Ким Чен Ун във Виетнамската столица Ханой. На втория ден от срещата на високо ниво те още веднъж се срещнаха хотел " Метропол ", като преди втория кръг от полемиките дадоха изказвания пред публицисти.

Тръмп още веднъж повтори, че Северна Корея може да бъде икономическа мощ и с неспокойствие чака опция да помогне това да се случи, съобщи CNN.

" Мисля, че ще е нещо доста особено ", съобщи той до момента в който седеше до Ким.

Чрез преводач Ким сподели, че доста хора са били скептични по отношение на срещата, само че в този момент целият свят следи ставащото и добави, че чака " прелестен разговор ".

По отношение на денуклеаризацията американският президент акцентира, че не държи на скоростта не.

" От самото начало съм казвал, че скоростта не е толкоз значима за мен. За мен е значимо да сключим вярната договорка. " - разясни той.

Тръмп съобщи, че двете страни ще имат " приказен триумф ", само че не разяснява какви биха могли да бъдат съответните резултати от срещата.
" Сигурен съм, че през годините доста ще бъдем дружно ", предвижда той.

Репортер попита Ким дали ще дискутира с Тръмп тематиката за човешките права.
Докато преводачът му предаваше въпроса, Тръмп съобщи: " Ще дискутираме всичко. Ще имаме доста продуктивни полемики. "

Медиите означават, че Ким, който дава изказване единствено държавните медии на Северна Корея за първи път е дал отговор на въпрос на задгранична медия. Досегашните опити на публицистите да получат отговори на своите въпроси

Репортерът на " Washington Post " Дейвид Накамура попита севернокорейския водач дали е убеден, че подписа договорка с президента на Съединени американски щати.

" Твърде рано е да кажа, само че не бих споделил, че съм черноглед ", отговори Ким след пауза. Той добави, че чака " положителни резултати ".

Наред с денуклеаризацията главният въпрос, който си задават репортерите, отразяващи събитието, е дали Тръмп би отменил наложените наказания против Северна Корея.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР