Продължават провокациите в Егейско море от страна на Турция -

...
Продължават провокациите в Егейско море от страна на Турция -
Коментари Харесай

Турски самолети нарушили 42 пъти гръцкото въздушно пространство само за ден

Продължават провокациите в Егейско море от страна на Турция - в понеделник бойни самолети са направили 42 нарушавания на гръцкото въздушно пространство, предава Greek Reporter.

Проникването във въздушното пространство на Гърция е осъществено от два турски изтребителя F-16 и два военно-транспортни самолета CN-235.

По публични данни от Атина турските машини са прехванати от самолети на гръцките Военновъздушни сили, в сходство с интернационалните правила за реакция при сходни обстановки.

Въпреки че нарушаванията на въздушното пространство са съвсем ежедневна процедура на турските военни, в Атина показаха угриженост по отношение на увеличението на броя на сходни произшествия.

Общо 33 турски самолети са нарушили гръцкото въздушно пространство през първите 12 дни на февруари, което е с една трета повече, в сравнение с са регистрирани за целия месец януари, акцентират от редакцията.

Освен нарушавания на въздушното пространство, сходни произшествия се следят и по море - съвсем всяка седмица турски кораби влизат в контакт с плавателни съдове на Гърция или навлизат в териториалните ѝ води.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР