Продължават проверките по всички гранично-пропускателни пунктове в страната, като тази

...
Продължават проверките по всички гранично-пропускателни пунктове в страната, като тази
Коментари Харесай

Продължават проверките за нерегламентиран транспорт


Продължават инспекциите по всички гранично-пропускателни пунктове в страната, като тази заран инспектори влязоха в рейсовете преминаващи Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " от България към Турция. Проверява се нерегламентираният превоз.

 

Инспектори на Комисията за отбрана на потребителите, Министреството на туризма, Икономическа полиция и Автомобилна администрация, ревизираха най-вече рейсове които транспортират туристи към южната ни съседка. Тази заран бяха установени и извършители.

 
Едно лице екскурзовод което не е вписано в националния туристически указател и едно лице, което транспортира туристи, което не е лицензиран  туроператор или туристически сътрудник. Законът за туризма регламентира експлицитни условия - с цел да осъществяваш туристическа активност, да превозваш туристи, би трябвало да имаш регистрация за това.
Елеонора Младенова - шеф отдел „ Министрество на туризма ”
По закона за туризма се постанова имуществена глоба от 10 хиляди лв., а на физически лица пет хиляди лв.. В този ред на мисли, когато установяваме такова нарушаване уведомяваме и включително Министерството на туризма за спомагателни по-нататъшни ограничения и административни такива, които ще бъдат от тях взети. Също по този начин ревизираме и екскурзоводите и лицата от по този начин наречената свободна специалност екскурзоводи дали те са се записали по Закона за туризма и дали са вписани в националния туристически указател.
Кристина Касабова - шеф отдел към КЗП Бургас

Нерегистрирани туроператори и екскурзоводи надлежно са в сивия бранш тъй като не внасят държавни такси и налози за активността си. Инпекторите от КЗП наблюдават и обявите на туроператорите с предложения и обещания за екскурзии и почивки. И припомнят, че всеки екскурзиант може да алармира за несъответствия в оповестената оферта и осъществената почивка.

 
Нелоялни търговски практики и всевъзможен тип реклами които вкарват в подвеждане междинния консуматор, което води до погрешно взимане на комерсиално решение което при други условия не би взел, той постоянно може да потърси подпомагане от нас, да си входира тъжба или сигнал.
Кристина Касабова - шеф отдел към КЗП Бургас

Това е третата взаимна инспекция по граничните пунктове на страната след тези на Кулата-Промахон и граничен пункт " Капитан Андреево ". Проверките ще продължат до края на годината. 

За Euronews Bulgaria Елена Танева.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР