Продължават протестите в няколко български града срещу високите цени на

...
Продължават протестите в няколко български града срещу високите цени на
Коментари Харесай

Продължават протестите в страната срещу ниския стандарт на живот

Продължават митингите в няколко български града против високите цени на горивата и ниския стандарт на живот, заяви БНР. 

В Стара Загора жители ще проведат автошествие, с цел да изразят недоволството си от ръководството на страната. Протестът ще стартира от 14 ч. от новият парк „ Артилерийски ". Очаква се да ги поддържат жителите на Нова Загора, Казанлък и други градове в региона.

Автошествието ще премине по улица " Христо Ботев ", ще продължи към промишлената зона край града, за да приключи пред някогашния птицекомбинат при село Загор. Организаторите не изключват опити за провокации.

Очаква се огромен митинг и в Бургас. Той ще стартира в 12 ч.

" Моето наблюдаване е, че хората се сплотяват и всякога стават от ден на ден и повече, против високите цени на горива, винетки, против общественото обедняване на българина. Вече сте разбрали, че са приели високите налози за по-старите коли, по-високите цивилен. Тези в Народното събрание не престават да вършат каквото си желаят ", съобщи организаторът Росинка Бъчварова.

В Сливен ще се състоят две протестни шествия. Граждани, обединени под надпис " Един народ против системата ", ще се съберат в 10.00 часа на площад „ Хаджи Димитър. Автошествието ще премине по бул. " Стефан Караджа ", ще продължи по бул. " Бургаско шосе ", след което ще се насочи към Петолъчката, където ще се сплоти с протестиращите от Ямбол.

В града под Сините камъни се провежда и втори митинг. Той е воден от Петър Низамов - Перата и ще стартира в 11 ч. на „ Дамарски мост “. От полицията увериха, че няма да позволен двете групи да се срещнат, с цел да се избегне спор, откакто предходната седмица Низамов се включи в сливенската група, само че след митинга на пътя за Лесово участниците оповестиха, че не го желаят измежду тях.

Автошествие ще се проведе и в Лом от 10 ч. в посока изхода за Монтана. " Искаме да свалим това държавно управление заради простата причина, че не устояваме на подигравките им по отношение на народа ", съобщи уредникът му Бисер Георгиев.

Блокада ще има също в Троян. Жителите на района ще стачкуват от 12.00 ч. на пътя Троян -Ловеч, при разклона за село Калейца, като се чака придвижването там да бъде блокирано за два часа. По същото време е плануван митинг и пред постройката на общината в Тетевен.

Очаква се митинг и в Димитровград, който ще бъде подсилен от жителите на Хасково. Демонстрацията ще стартира от 18 ч. и ще продължи до 21 ч.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР