Продължават протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.

...
Продължават протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.
Коментари Харесай

Продължават протестите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор

Продължават митингите против избора на Иван Гешев за основен прокурор. Тази нощ Орлов мост остана блокиран, на сутринта стачкуващите се реалокираха пред президентството.

Вижте повече в директното включване на Тихомир Игнатов в обедните ни вести.

Блокадата на Орлов мост падна към 6.30 тази заран. Хората прекараха цяла нощ на пътното платно. Очакваше се да има шествие от кръстовището до президентството, само че това и по този начин не се случи.

Протестиращите са изрично срещу избора на Иван Гешев до бъде новият основен прокурор. Той получи 20 гласа в негова поддръжка по време на съвещанието на Висш съдебен съвет.

Част от хората, които се събраха пред президентството, желаеха президентът Радев да не подписва декрет за назначението му. Чуха се още претенции за промени в прокуратурата и Висш съдебен съвет, както и за конституционни промени.

Част от стачкуващите се срещнаха с представители на президентската администрация.

Ето и част от техните претенции:

Какво желаете да кажете през днешния ден на президента?
Любомир: Искам да му кажа: Г-н президент, като жител ви апелирам да не приемете назначението на господин Гешев, тъй като той не е заслужен за този пост. Борис Здравков: Посланието към президента е ясно - да се съобрази с гражданското мнение и да постъпи в интерес на гражданското общество.Георги Георгиев, ръководител на Сдружение " Боец ": Г-н президент, чуйте жителите, имате историческия късмет да застанете на страната на гражданското общество и да не подпишете срамния декрет за назначението на Гешев.
Демонстрантите обявиха, че се надяват идната седмица да съумеят да се срещнат с президента Румен Радев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР