Продължават протестите с искане за оставка на правителството и на

...
Продължават протестите с искане за оставка на правителството и на
Коментари Харесай

46-и ден антиправителствени протести, остават блокадите в София

Продължават митингите с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Блокирани остават три основни кръстовища в София - в региона на площад " Независимост ", при ректората на Софийския университет и на Орлов мост.

45 - ата вечер на митинг нощес мина без произшествия.

Участниците в акциите обявиха, че не се отхвърлят от настояванията си за оставки на министър-председателя и основния прокурор.

За нощуващите в най-големия палатков лагер на " Орлов мост " остава убеждението, че ще останат тук докато е нужно и това, съгласно тях, е когато получат желаните оставки - на премиера Борисов и на основния прокурор Гешев.

Все по-редки стават спонтанните спорове и разменени реплики сред протестиращите, блокирали кръстовището, и минувачите, които не поддържат тази форма на неодобрение, споделят хората на блокадата.

По техни данни и тази нощ е минала без провокации и напрежение, а последната работна седмица беше белязана от нов протестен акцент – “блокади-изненади “ на основни институции, които членове на Сдружение " Боец " проведоха.

Ключовата тематика на полемика в палатковите лагери на " Орлов мост " и пред Ректората на Софийския университет продължава да бъде отзив от вчерашната имитация на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, че “младите на митинга понижават “. Според протестиращите, понижава по-скоро недоволството от техните дейности:

“Винаги има някои, които подмятат такива реплики отрицателни към нас, само че ние гледаме да ги пренебрегваме и да бъдем спокойни към тях. Ние желаеме няколко неща - оставка на господин Бойко Борисов, на господин Гешев “.

“Паметника на Съветската войска би трябвало да се унищожи “.

“Много сме признателни на младите. Много са дейни, доста интелигенти хора. Разчитаме на тях “, разясниха участници в митингите.

Идеята за разширение на блокадите с включване на нови кръстовища към момента не е доказана от уредниците на митингите. Не е ясно дали за през днешния ден е планувана “блокада-изненада “ на някоя от основните институции, каквито дейности започнаха недоволните в последните работни дни на седмицата.

Движението на съответните кръстовища е блокирано, като се пропущат колите за спешна помощ наложително.

На контра митинг в региона на столичния бул. " Ситняково ", жители се оповестиха против продължаващите блокади на основни пътни артерии в София и желаеха оставка на президента Румен Радев.



Мотивът изясни уредникът на проявата Георги Флоров:

“Искаме оставката на разединител номер едно на България, тъй като той направи по този начин българи против българи, което ние не толерираме и не поддържаме “.



Контрамитинг ще има и довечера, за шести следващ ден.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР