Продължават протестите с искане за оставка на правителството и на

...
Продължават протестите с искане за оставка на правителството и на
Коментари Харесай

Остават блокадите в София, довечера отново ще има контрамитинг

Продължават митинг ите с искане за оставка на държавното управление и на основния прокурор. Блокирани остават три основни кръстовища в София - в региона на площад " Независимост ", при ректората на Софийския университет и на Орлов мост.

Участниците в акциите обявиха, че не се отхвърлят от настояванията си за оставки на министър-председателя и основния прокурор.



За нощуващите в най-големия палатков лагер на " Орлов мост " остава убеждението, че ще останат тук докато е нужно и това, съгласно тях, е когато получат желаните оставки - на премиера Борисов и на основния прокурор Гешев.

Все по-редки стават спонтанните спорове и разменени реплики сред митинг иращите, блокирали кръстовището, и минувачите, които не поддържат тази форма на неодобрение, споделят хората на обсада та.

По техни данни и тази нощ е минала без провокации и напрежение, а последната работна седмица беше белязана от нов митинг ен акцент – “блокади-изненади “ на основни институции, които членове на Сдружение " Боец " проведоха.



Вчера такава обсада нямаше. До момента няма данни дали за през днешния ден е планувана обсада на някоя от българските институции. Иначе трите палаткови лагера - на Ларгото, при Ректората на Софийския университет и на " Орлов мост " остават.

Движението на съответните кръстовища е блокирано, като се пропущат колите за спешна помощ наложително.

На контра митинг в региона на столичния бул. " Ситняково ", жители се оповестиха против продължаващите блокади на основни пътни артерии в София и желаеха оставка на президента Румен Радев.

Контрамитинг ще има и довечера, за шести следващ ден.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР