Продължават протестите на земеделците. Те отново блокират ключови пътища в

...
Продължават протестите на земеделците. Те отново блокират ключови пътища в
Коментари Харесай

Протест: Земеделците блокират ключови пътища в страната

Продължават митингите на земеделците. Те още веднъж блокират основни пътища в страната. Протестиращите стопираха придвижването по автомагистрала „ Тракия ” край Стара Загора. Техни сътрудници с трактори са на автомагистрала „ Европа ” край Сливница.

„ Днес продължаваме с блокадите по проект. Ще затворим пътя за 4 часа. Надяваме се през днешния ден да е финалният кръг на договарянията ”, съобщи Симеон Караколев от Българска земеделска камара, който е край автомагистрала „ Хемус ". И добави, че в случай че не се стигне до решение през днешния ден, другата седмица може да бъде блокиран центърът на София.

Има възможност автомагистрала „ Тракия ” да бъде блокирана и на второ място – към Ямбол.

Очаква се митингът край Стара Загора да продължи 1 час. Вчера над 200 индивида излязоха на автомагистралата.

„ Напрежението ескалира, защото няма резултати от договарянията. Предлага се едно и също нещо по друг метод ”, съобщи Радослав Христов. Той акцентира, че за земеделците е значима освен финансовата част, а и законодателната и изключително задължението за Зелената договорка.

„ Не имаме вяра на политиците, през днешния ден отново ще затворим автомагистралата ”, сподели Христов.

Очаква се да бъде затворен и пътят за „ Дунав мост ”. Блокадата ще е 1 час по-дълга от предходните дни – от 10:00 до 15:00 часа. Земеделци блокираха и Автомагистрала " Европа " до Сливница в посока София.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР