Продължават протестите на гръцките студенти срещу откриване на частни университети.

...
Продължават протестите на гръцките студенти срещу откриване на частни университети.
Коментари Харесай

Гръцки студенти готвят масова демонстрация пред парламента в Атина

Продължават митингите на гръцките студенти против разкриване на частни университети. Правителството се опита с полиция да освободи окупирани университети, само че не съумя. Подготвя се всеобща проява пред Народното събрание в Атина.
Специалните елементи за битка с безредиците влязоха в юридическия факултет на университета в град Комотини, с цел да освободят постройката от протестиращи студенти. Арестуваха 18 души, което провокира реакция от студентите в университета в Солун. В знак на поддръжка към сътрудниците си студентите в Солун се събраха на проява и чупиха офиси на ректората.
Вместо да договаря със студентите държавното управление изпрати полицията против тях и провокира още по-голяма реакция против противоречивия закон, обявиха от централите на опозиционните партии. Част от депутатите от опозицията изрично застанаха в поддръжка на студентите и споделиха, че няма да гласоподават закона за частните университети. Бъдещите висшисти стачкуват с искане за гратис обучение за всички.Вече 150 факултета в цялата страна са окупирани от студенти. Прекратени са образователните занятия. Невъзможно е да се организира януарската изпитна сесия, разясняват ректорите.
Студентските организации в цялата страна приканват за всеобщи демонстрации в четвъртък пред Народното събрание в Атина. Опозицията предлага отдръпване на проектозакона за частните висши образователни заведения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР