Продължават проблемите за британците с пътуванията в чужбина по време

...
Продължават проблемите за британците с пътуванията в чужбина по време
Коментари Харесай

Продължават проблемите по британските летища

Продължават проблемите за британците с пътуванията в чужбина по време на празничните дни за платинения празник на кралицата, който съответства с ваканцията на учениците. Правителството и профсъюзите в авиоиндустрията взаимно се упрекват за проблемите.

Завръщащите се от чужбина в края на ученическата почивка претърпяха още един противен ден по летищата. В събота единствено на „Гетуик“ бяха анулирани 25 излитания и 22 кацания, което засегна минимум 7000 пасажери. За някои от закъсненията и анулираните полети беше упрекнато и неприятното време. Основният проблем обаче е дефицитът на личен състав в авиационната и туристическата промишлености след пандемията от Ковид-19.

Министърът на превоза Грант Шапс непосредствено упрекна при започване на предходната седмица някои от огромните компании за неприятно обмисляне и вдишване на задължения с полети и почивки, за които нямат нужния потенциал. Той добави, че босовете на самолетните компании са били предизвестени и би трябвало да се заемат с решаването на проблемите сами. 

Снощи обаче от профсъюзите в сектора обявиха, че министърът, отговарящ за авиацията, Робърт Кортс, е бил предизвестен при започване на годината, че хаосът, който следим в този момент, е „неизбежен“, в случай че държавното управление не се намеси незабавно да помогне за дефицита на фрагменти.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР