Продължават проблемите и огромните опашки от ТИР-ове по международния път

...
Продължават проблемите и огромните опашки от ТИР-ове по международния път
Коментари Харесай

Жителите на Мартен, Сандрово и Николово излизат на безсрочен протест

Продължават проблемите и големите опашки от ТИР-ове по интернационалния път Русе - Силистра.

Властите към момента не са взели ограничения за облекчение на трафика. През почивните дни придвижването през граничния пункт "Дунав мост " край Русе остава натоварено.

От месеци, поради войната в Украйна, огромна част от тежкотоварните камиони започнаха да минават през граничния пункт "Дунав мост " край Русе. Това, обаче докара до ежедневни тежки тапи и опашки, които постоянно надвишават 5-6 километра по двете направления.

Близо 6 000 автомобила и 70 туристически рейсове са влезнали в страната през миналото денонощие от граничния пункт “Дунав мост” край Русе.

Над 80% от миналите са румънски жители, които са се насочили към южната ни граница в посока Гърция и Турция. Общият брой на влезлите в страната е малко на 20 000. Според експерти, броят пасажери се приближава до равнищата от преди коронавирус епидемията.

На граничният пункт работят всички гишета, като жителите на Европейския съюз изчакават с цел да преминат през границата приблизително към 10 минути. Броят на чакащите тежкотоварни коли, които са напуснали страната през миналото денонощие е към 1200.

В края на август, след повече от 20-годишно спиране, още веднъж ще проработи фериботната връзка Русе - Гюргево. С възобновяване на постоянната фериботна връзка се планува, да се транспортират сред 300- 350 камиона на денонощие в едната посока. Това, съгласно експерти, доста ще понижи трафика по "Дунав мост ".

Хората от град Мартен, които са най- пострадали от тежкия трафик, считат, че стартирането на фериботната връзка с Румъния е единствено отчасти решение на казуса.

"Според мен би трябвало да се вземе държавническо решение, страната да си влезе в ролята на страна и да реши този проблем. Това е последното към този момент, което може да се опита. ", счита Димо Тонев- кмет на град Мартен, предава

А до момента в който чакат решение жителите на Мартен, Сандрово и Николово излизат на неопределен митинг, до момента в който не бъдат отстранени тировете от основния път.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР