Продължават преговорите за съставяне на правителство. Разговорите на тема Здравеопазване

...
Продължават преговорите за съставяне на правителство. Разговорите на тема Здравеопазване
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Клиничните пътеки трябва да бъдат механизъм за контрол на качеството

Продължават договарянията за сформиране на държавно управление. Разговорите на тематика " Здравеопазване " от името на " Продължаваме Промяната " се водят от Асен Василев. 

На срещата с  " Демократична България " стана ясно, че от партията упорстват за поетапно унищожаване на клиничните пътеки и въвеждане на диагностично-свързани групи

Д-р Александър Симидчиев от " Демократична България " уточни, че клиничните пътеки не би трябвало да са финансиращ механизъм, в какъвто са се трансформирали, а да бъдат механизъм за надзор на качеството.

По думите му към този момент би трябвало да се поправя несъответствието в остойностяването им. Необходимо е въвеждане на национално равнище на протоколи за добра здравна процедура, сподели още той. Дейностите отвън обсега на здравното обезпечаване да бъдат заплащани посредством застрахователни фондове по критерии за финансова непоклатимост, предложи още доктор Симидчиев.

Да се реши кадровият проблем в системата, да има ефикасен надзор, да няма фрагментиране на системата, да се създадат регистри и електронни досиета на пациентите, добави още той. 

Нашите оферти са сходни с тези на партия " ИТН ", уточни още Симидчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР