Продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство,

...
Продължават преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за съставяне на правителство,
Коментари Харесай

Двете най-големи коалиции в НС продължават преговорите ден преди връчване на първия мандат

Продължават договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление, като към момента не е явен напредъкът на договарянията, които не престават и през днешния ден. На фона на това президентът Радев ще връчи мандата за сформиране на кабинет в петък, съобщи кореспондент на БГНЕС.


От страна на ГЕРБ на масата е поставено съглашение, което да трансформира сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък оферират меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

От страна на ГЕРБ-СДС в договарянията взе участие напълно дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ са показани от напълно мъжки екип в състав Николай Денков и водачите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

От изхода на договарянията зависи дали ще има държавно управление с министър председател Мария Габриел или ще се стигне до предварителни парламентарни избори, които да се проведат с вота за евродепутати през юни.

На петия ден от договарянията съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов съобщи, че все още се разискват кадровите въпроси, а " договарянията вървят доста добре ".

БГНЕС напомня, че Николай Денков подаде оставка на 6 март

По време на консултациите при президента тази седмица оповестената за възможен министър председател Мария Габриел разясни, че имат потребност от още време.

Разговорите са градивни, само че до момента в който всичко не е контрактувано, нищо не е контрактувано, сподели Кирил Петков

Николай Денков дефинира себе си за сдържан оптимист, а Кирил Петков назова диалозите " градивни "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР