Продължават плащанията по различни европейски програми за подкрепа на земеделските

...
Продължават плащанията по различни европейски програми за подкрепа на земеделските
Коментари Харесай

Близо 2 млн. лева компенсации за напълно унищожена реколта от градушката в Пловдивско

Продължават заплащанията по разнообразни европейски стратегии за поддръжка на земеделските производители.

Държавен фонд „ Земеделие “ е превел 1 972 793 лв. по линия на държавната помощ за компенсиране на вредите по земеделските култури, породени от неподходящи климатични събития, които могат да бъдат приравнени на естествени бедствия, и са настъпили през 2021 година. Сумата е изплатена на 85 стопани със 100% пропаднали площи със аграрни култури, в резултат на падналата в края на август градушка в област Пловдив.
Допустимият за подкрепяне оптимален финансов запас е до 80% от индустриалните разноски за развъждане на засегнатите култури, прецизират от Държавна фирма „ Земеделие “.

В случаите, в които потърпевшите от градушка нямат подписани застраховки, сумата се понижава на 50% според насоките на Европейския съюз за държавната помощ в секторите на селското и горското стопанство и в селските региони за интервала 2014-2020 година (с удължено деяние до края на 2022 г.).

Държавен фонд „ Земеделие “ - Разплащателна организация е наредил за заплащане на 2 479 886 лв. и по Програмата за развиване на селските региони (ПРСР 2014-2020 г.) за интервала от 16 до 20 декември тази година. Подпомагане са получили 26 фермери, като разпределението по шест разнообразни ограничения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР