Продължават от различни места за съхранение да изскачат машини за

...
Продължават от различни места за съхранение да изскачат машини за
Коментари Харесай

Още 199 машини се появиха в склад на Сиела в столичен ВУЗ

Продължават от разнообразни места за предпазване да " изскачат " машини за гласоподаване, които не са поръчани и контрактувани от Централната изборна комисия. Това става единствено четири дни преди вота за парламент и президент.

За доставката на нови 199 машини се разбра нощес. Те се намират в склад на фирмата-доставчик " Сиела Норма ". Той пък е разположен във Висшето транспортно учебно заведение " Тодор Каблешков " в столичния жк " Слатина ".

В ЦИК са останали шокирани, откакто са получили писмо от Министерство на вътрешните работи, оповестява " Труд ". Малко след 20.30 нощес го е докладвал на съвещание на Избирателната комисия Емил Войнов.

Машините са били ситуирани в склада без никаква защита.

Наложило се е незабавно да бъде изпратена жандармерията там.

Това е към този момент трета партида от непоръчани машини, чиято численост надвиши 600.

Преди това бяха открити през уикенда една партида от 228 броя машини и друга от 150 машини на идващия ден.

От фирмата-доставчик настояват, че тези машини са доставени, с цел да служат за аварийни елементи и ремонт на устройствата, които ще бъдат употребявани в изборния ден. Ще следим развиването на този проблем през днешния ден.

От ЦИК пък заявиха, че други машини, с изключение на в допълнение поръчаните с държавна поръчка 1600 броя, няма да бъдат употребявани на вота " 2 в 1 ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР