Продължават опитите за различни измами от името на електроснабдителната компания

...
Продължават опитите за различни измами от името на електроснабдителната компания
Коментари Харесай

Продължават опитите за измами от името на Енерго-про

Продължават опитите за разнообразни измами от името на електроснабдителната компания Енерго-про, осведомят от сдружението.

През миналата седмица клиентите всеобщо получиха електронни писма с фактура и прикачен ZIP списък, които не бяха изпратени от сървърите на компанията.

Автентичните фактури, които Енерго-про изпраща до своите клиенти, съставляват атачмънти в PDF формат. Те не са компресирани в ZIP списък и са цифрово подписани с дипломиран електронен автограф. Адресът на електронната поща на подателя постоянно е [email protected].

Клиенти алармираха и за подвеждащи уеб сайтове, в които потребителите се приканват да вършат кликове върху картинки с дарове, с цел да завоюват предметна премия от името на Енерго-про.

Преди време незнайни лица се представяха за чиновници на електроснабдителното сдружение, като убеждаваха хората да заплатят сметката си за електрическа енергия в брой на адрес.

Такава процедура не съществува, обръщат внимание от Енерго-про. Служители на компанията в никакъв случай не събират парични средства по домовете на клиентите, а всички акции се афишират на формалната интернет страница на адрес: https://www.energo-pro.bg/bg/Kampanii.

При подозрение в опит за машинация и корист с името на Енерго-про може да се направи инспекция на денонощния телефонен номер на компанията 0700/ 1 61 61, както и да се подаде сигнал към органите на реда на телефон 112.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР