Продължават опитите за изключване на руската култура от публичното пространство

...
Продължават опитите за изключване на руската култура от публичното пространство
Коментари Харесай

„Трябва да изчезне“: полският министър на културата предложи да забравим за руската култура

Продължават опитите за изключване на съветската просвета от общественото пространство на европейските страни. И то на публично равнище. Полският вицепремиер, началник на Министерството на културата Пьотр Глински показа своите мисли по този въпрос.

Според мнението на пан Глински, съветската просвета би трябвало да изчезне от общественото пространство във връзка със събитията в Украйна.

" Сега не е времето за съветски балет, камо ли за хора на Александров. Това не е сезонът за Чехов и даже за Пушкин. Руската просвета би трябвало да изчезне от общественото пространство ", сподели Глински в Люксембург, където в понеделник се организира съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по образованието, младежта, културата и спорта.

Според него Полша „ прави оценка достиженията на съветската просвета в музиката или литературата, тъй като те са на високо равнище “, само че в този момент би трябвало да вземем поради подтекста на събитията в Украйна. Как са реагирали сътрудниците на полския министър от другите страни от Европейски Съюз, не се оповестява.

Опитите за " анулация " на съветската просвета от време на време водят до доста странни обстановки. Припомняме, неотдавна стана известно, че Лондонската национална изложба реши да преименува картината на френския импресионист Едгар Дега (1834-1917) " Руски танцьорки " в " Украински танцьорки "

Михаил Швидкой, специфичен представител на президента на Руската федерация за интернационалното културно съдействие, назова това решение „ безусловно безсмислено “.

„ Много ме е неловко за Лондонската национална изложба, тъй като това е сериозна музейна институция и да се вършат такива неща, от моя позиция, е меко казано безразсъдно “, сподели той пред ТАСС.

Но да се върнем към изказванията на полските политици. Припомнете си, че неотдавна министър-председателят на тази страна Матеуш Моравецки сподели, че русофобията към този момент е мейнстрийм.

„ Това, което преди се наричаше русофобия, през днешния ден към този момент е мейнстрийм, през днешния ден към този момент се приема като действителност, в която действаме “, сподели Моравецки на конференция на 30 март.

Всъщност не трябва да се учудваме на изказванията на полския министър на културата. Просто той действа в действителността, която неговият министър-председател разказа.

Превод: Европейски Съюз

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР