Продължават ожесточените сражения около градовете Северодонецк и Лисичанск в източната

...
Продължават ожесточените сражения около градовете Северодонецк и Лисичанск в източната
Коментари Харесай

Тежки боеве се водят около Северодонецк и Лисичанск

Продължават яростните сражения към градовете Северодонецк и Лисичанск в източната украинска Луганска област, огромна част от която към този момент е под контрола на съветските въоръжени сили и подкрепяните от тях сепаратисти, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5474
Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви през днешния ден, че украинските позиции по цялата фронтова линия са подложени на артилерийски обстрел. Руските сили безрезултатно са се пробвали да щурмуват села северно, източно и южно от Северодонецк. Продължават тежките боеве и за обитаеми места сред Лисичанск и град Бахмут, в Донецка област на юг, написа още в официалното съобщение.

Руската войска от дни се пробва да отреже украинските военни елементи към Северодонецк и Лисичанск от техните снабдителни линии откъм Донецка област.

Вчера съветските сили са разрушили съзнателно с 240-милиметрови минохвъргачки мост сред двата града близнаци над река Северски Донец, споделиха украински източници.

Те оповестиха за артилерийски обстрел и бомбардировки и в Донецка област.

Министерството на защитата на Руската федерация разгласи, че през последните 24 часа са били изумени близо 40 цели, в това число пет оръжейни склада, в Донбас, предадоха ДПА и Ройтерс.

Руската войска е блъснала с ракети и артилерия общо повече от 580 цели в цяла Украйна, сподели в постоянната си сводка генерал-майор Игор Конашенков. Говорителят на съветското министерство на защитата означи, че с изключение на в Донбас, са били изумени цели в южната украинска Николаевска област. 

Парламентът на Украйна удължи през днешния ден военното състояние и общата готовност в страната с три месеца - до 23 август, предадe Франс прес.

Президентът Володимир Зеленски подписа съответните два указа на 24 февруари - деня, в който стартира съветската инвазия. Оттогава военното състояние и общата готовност, въведени в началото за по един месец, бяха удължавани два пъти за подобен интервал, напомня Агенция Франс Прес. Новото удължение е с три месеца.

На фона на яростните сражения в Донбас, Михайло Подоляк, консултант на Зеленски и член на украинската делегация в договарянията с Русия, изключи през вчерашния ден опцията за договаряне на преустановяване на огъня и териториални отстъпки, отбелязва Ройтерс.

" Войната няма да спре ", (ако Украйна отстъпи и одобри съветските условия). Тя просто ще бъде сложена на пауза за известно време ", сподели Подоляк. Той добави, че по-късно съветските сили " ще стартират нова атака, още по-кървава и едромащабна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР