Продължават нерегламентираните протести в София. Очаква се такива да има

...
Продължават нерегламентираните протести в София. Очаква се такива да има
Коментари Харесай

СДВР: Нерегламентирани протести имаше снощи, очакваме и тази вечер


Продължават нерегламентираните митинги в София. Очаква се такива да има и тази вечер. За това осведоми основен контрольор Красимира Стоядинова от отдел „ Охранителна полиция “ в Столична дирекция на вътрешните работи.

Снощи към 19:00 часа се събраха жители, които проведоха нерегламентирано шествие. Около 22:30 ч. група от " Орлов мост " потегли и към НДК, като блокира поредни няколко кръстовища. Бяха подадени сигнали за две лица в несъответстващо държание. Установихме, че едното лице е без документи, а другото е отстранено от региона на митинга, изясни тя.

Към момента са блокирани 3 кръстовища в центъра. Сутринта в час пик на Орлов мост имаше 23 палатки, 9 шатри и към 30 индивида, на кръстовището пред СУ – 18 палатки, 5 шатри и 12 индивида, а на площад „ Независимост “ – 7 палатки, 6 шатри и 8 индивида, заяви гл. контрольор Стоядинова.

Тя посочи, че  през днешния ден също се чака да има нерегламентирано протестно мероприятие, при което  са вероятни и други блокади. Тя акцентира,  че за нито една от деянията няма подадени заявки.

Гл. контрольор Стоядинова съобщи изрично: Уважаваме правото на митинг на всички жители, само че молим те да се преценяват с останалите хора и да не попречват свободното им напредване.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР