Продължават масовите протести в Испания. Този уикенд около 170 хиляди

...
Продължават масовите протести в Испания. Този уикенд около 170 хиляди
Коментари Харесай

Продължават протестите срещу амнистията в Испания

Продължават всеобщите митинги в Испания. Този уикенд към 170 хиляди души се събраха на митинга единствено в Мадрид. Те са недоволни от амнистията за каталунските сепаратисти. За да останат на власт, министър председателят Педро Санчес и социалистите подписаха договорка с няколко дребни сепаратистки обединения. С техните гласове, новото държавно управление беше утвърдено. В подмяна, социалистите ще освободят от пандизите към 400 души, задържани след опита за референдум за самостоятелна Каталуния от 2017. Проучванията на публичното мнение сочат, че 70 % от испанците са срещу амнистията. 
Прочетете още
" Ние сме на митинга, поради срамните неща, които стават в Испания. Никога в живота си не бях виждал министър председател да си купува поста. И в този момент чакат да си заплати за купеното. Това е скандално ", съобщи Хуан Хосе Родригес, един от протестиращите в Мадрид.

Кармен Лаго, протестираща в Мадрид, изясни: " Аз съм против лъжата. Този човек нахално обясняваше, че ще направи едно, а най-после внезапно си промени позицията. Такъв не може да е министър-председател ".

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР