Продължават масираните въздушни атаки на израелските сили по обекти на

...
Продължават масираните въздушни атаки на израелските сили по обекти на
Коментари Харесай

`Израел допуска сухопътна операция срещу `Хизбула“ в Ливан

Продължават масираните въздушни офанзиви на израелските сили по обекти на ливанската шиитска формация „ Хизбула “. Израел позволи нужда от сухопътно нахлуване в Ливан. България поддържа напъните за деескалация на спора сред Израел и радикалното палестинско придвижване „ Хамас “, съобщи външният министър Иван Кондов.

Тази заран израелските военни започнаха удари по обекти на „ Хизбула “ в Южен Ливан, разположената в източната част на страната котловина Бекаа и северни региони, наоколо до границата със Сирия. Говорителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари съобщи, че военните са изпратили известие до жителите на Южен Ливан да съблюдават отдалеченост от постовете на „ Хизбула “. На въпрос на кореспонденти за допустимо израелско сухопътно навлизане в Ливан, Хагари сподели, че израелските сили „ ще създадат всичко належащо “ за безвредното връщане на евакуираните поданици на Северен Израел в домовете им.

Училищата в Северен Израел и през днешния ден ще останат затворени. Ограничени са и скупчванията на хора. Вчера „ Хизбула “ разгласи, че е изстреляла дронове с експлозиви по две военни позиции в Северен Израел, както и десетки ракети против армейски фабрики и военно-въздушна база в региона. Това стана след вълната от детонации на пейджъри и радиостанции предходната седмица, за която от „ Хизбула “ се заканиха да отмъстят.

Българският министър на външните работи Иван Кондов съобщи, че българската страна следи с дълбока угриженост развиването на обстановката в Близкия изток и ще продължи да работи в посока поддръжка на напъните на интернационалната общественост за деескалация на спора сред Израел и „ Хамас “, преустановяване на огъня и освобождение на заложниците, към момента държани в Газа, и за определяне на дълготраен и обективен мир в района. По време на визитата си в Ню Йорк министър Кондов се срещна в Организация на обединените нации с министър-председателя и министър на външните работи и емигрантите на Палестина Мохаммад Мустафа.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР