Продължават коментарите след писмото на главния прокурор до премиера по

...
Продължават коментарите след писмото на главния прокурор до премиера по
Коментари Харесай

"Зелените": Вече не може да се говори за втори кабинков лифт в Пирин

Продължават мненията след писмото на основния прокурор до премиера по проблема „ Пирин”. Все още се чака и реакцията на Бойко Борисов и министрите от кабинета.

Според партия " Зелените ", която сезира основния прокурор след резултатите от инспекцията и препотвърджаването, че концесионерът е надвишил с над 65 хектара контрактуваната повърхност, към този момент не може да се приказва за създаване на втори кабинков въжен превоз.
Главният прокурор се намеси в проблема " Пирин " (ОБЗОР) Сотир Цацаров предлага на премиера да промени концесионния контракт за ски-зона Банско и да следи компанията да съблюдава площта по съглашението
„ Аз не виждам по какъв начин концесионерът ползвайки 99,5 хектара от тази повърхност, която е получил като концесия по какъв начин може да построява втора кабинка. Дали той ще има стопански интерес от това”, разяснява Борислав Сандов - съпредседател на партия " Зелените ".

Потърсихме за коментар екоминистъра в първия кабинет на ГЕРБ - Нона Караджова, по чието време е открито нарушаването на площта, само че тя сподели, че няма време да отговори на въпросите ни.

Кметът на община Банско, която е акционер във фирмата-концесионер на ски-зоната, беше сбит.

„ Не участваме директно в управлението на компанията, нито оперативно, нито пък мога да знам от кое място тъкмо идват тези повече открити декари или хектари. Ако има някакви нарушавания, някакви недоразумения по време на инспекцията е добре това да завърши по най-бързия метод, тъй че нещата да се изчистят”, счита Георги Икономов.

Помолен да разяснява информацията за увеличената повърхност, представителят на фирмата-концесионер юрист Петър Петров сподели, че се опитваме да повдигнем тематика, която не съществува.

Проверката на прокуратурата по проблема продължава, в случай че се образува наказателно произвеждане ще се търси интернационална правна помощ за определяне на действителния притежател на главната компания акционер, която е записана на Вирджинските острови.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР