Продължават интензивните консултации за коалиционно споразумение между водената от СДСМ

...
Продължават интензивните консултации за коалиционно споразумение между водената от СДСМ
Коментари Харесай

Продължават преговорите за кабинет в Северна Македония

Продължават интензивните съвещания за съдружно съглашение сред водената от СДСМ коалиция "Можем " и партията Демократичен съюз за интеграция за съставяне на ново държавно управление на Република Северна Македония, оповестява организация МИА.

Делегациите се водят от основните секретари на партиите, които към този момент договориха правилата на обединението. Сега се работи по хармонизация на предизборните стратегии и правенето на работна стратегия на бъдещото държавно управление.

Днес ние започваме развой на разглеждане на разпределението на отговорностите в бъдещата коалиция, както и предложенията за способни и почтени хора, които могат да осъществят държавната стратегия по време на четигодишния мандат, уточни СДСМ, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Снощи локални медии оповестиха, че водачът на СДСМ Зоран Заев се е договорил за коалиция с партията на етническите албанци Демократичнен съюз за интеграция /ДСИ. Според телевизия Канал 5, която се базира на партийни източници, Заев се е съгласил да бъде министър председател три години, а на четвъртата да го размени претендентът на ДСИ Насер Зибери.

По-рано СДСМ разгласи, че програмата на новото държавно управление ще бъде отдадена на първо място на стопанската система, където основните правила са повишаване на заплатите и пенсиите, вложения в младежите и отмерено районно развиване.

На предварителните парламентарни избори на 15 юли обединението към СДСМ "Можем " завоюва 46 места в Народното събрание, ВМРО-ДПМНЕ - 44, ДСИ - 15, Алианс за албанците и Алтернатива - 12, Левица - 2 и Демократичната партия на албанците - 1 място. Президентът Стево Пендаровски връчи мандат за сформиране на държавно управление на водача на СДСМ Зоран Заев на 13 август, четвъртък. Заев има разполагаем 20 дни, с цел да изготви държавна стратегия и да образува устойчиво държавно управление.

Партията ВМРО-ДПМНЕ пък замрази връзките си с президента Пендаровски, поради това, че е връчил мандат на водача на СДСМ, без Зоран Заев да е показал доказателство, че разполага с парламентарно болшинство от 61 депутати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР