Продължават експлозиите в ивицата Газа. По данни на палестинските власти

...
Продължават експлозиите в ивицата Газа. По данни на палестинските власти
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас: Египет се съгласи да отвори хуманитарен коридор до Газа

Продължават детонациите в линията Газа. По данни на палестинските управляващи 3500 са към този момент починалите. Това е най-големият брой на убити през всичките години на спор сред Хамас и Израел до момента . Израелската войска нападна и позиции на проиранското шиитско придвижване Хизбула в Ливан.

Преди това израелската войска заяви, че " терористи " са изстреляли от Ливан противотанкова ракета по израелски пограничен регион. Въоръжените сили на Израел дали отговор с артилерийски огън. Продължават и взаимните обвинявания за това кой е виновен за смъртоносната офанзива по болничното заведение в Газа . Според израелското разузнаване повода е дефектирала ракета на групировката Ислямски джихад.  

" През последните 24 часа  за следващ път доказахме, че терористите в Газа освен убиват израелци, само че и цивилни жители в Газа. Ракета на " Ислямски джихад " е блъснала болница в Газа през вчерашния ден. Израел работи против Хамас, а не против цивилното население в Газа ", сподели Херци Халеви, шеф на щаба на Израел.

По-рано стана ясно, че египетският президент Абдел Фатах ел Сиси се е съгласил да отвори граничния пункт Рафа за прекосяването на към 20 камиона с филантропична помощ за линията Газа . Това съобщи президентът на Съединените щати Джо Байдън, който също поздрави своя египетски сътрудник. 

" Това бяха доста сложни договаряния. Искаме да пропуснем допустимо най-вече камиони, допускам 150. Няма да изпращаме филантропична помощ на Хамас. Изпращаме я за цивилните в Газа . Това е задължението, който поех. Президентът Ел-Сиси заслужава същинско самопризнание за това, което свърши ", съобщи Джо Байдън, президент на Съединени американски щати.

По-късно Байдън ще произнесе телевизионна тирада, обвързвана с " терористичните офанзиви на " Хамас " против Израел и нестихващата война на Русия против Украйна ". А съгласно източници от Белия дом държавното управление на американския президент ще внесе искане към конгреса за даване на помощ от 60 милиарда $ за Украйна и 10 милиарда за Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР