Продължават доставките на хуманитарна помощ за Ивицата Газа. По данни

...
Продължават доставките на хуманитарна помощ за Ивицата Газа. По данни
Коментари Харесай

САЩ са доставили над 41 хил. ястия и 23 хил. бутилки вода в Газа

Продължават доставките на филантропична помощ за Ивицата Газа. По данни на Централното командване на Съединените щати, страната е направила още един въздушен десант на филантропична помощ в северната част на Газа. Той е включвал доставки, равняващи се на повече от 41 000 ястия и 23 000 бутилки вода. ООн обаче сложи под въпрос успеваемостта на тези дейности.

Рисковете се демонстрираха образно в петък, когато неизправни парашути провокираха гибелта на петима нищо неподозиращи хора. Други обявиха, че американските старания би трябвало да бъдат ориентирани към прекъсване на военната акция на Израел.

По-късно в изявление президентът на Съединените щати Джо Байдън отговори, че съгласно него към момента е допустимо помирение до началото на Рамадан. От своя страна Израелските военни обрисуваха ролята си в морския път за филантропична помощ към Газа. Говорителят на армията Даниел Хагари съобщи, че плаващият док се построява в съгласуваност с централното командване на Съединените щати. Той също по този начин упрекна Хамас, че забавя съглашението за преустановяване на огъня, " като отхвърля да се контракти за връщане на отвлечените израелци ". 
Като отхвърля съглашение за връщане на отвлечените, Хамас предотвратява филантропичното преустановяване на огъня и продължава да усилва страданията на популацията на Газа. Следвайки напътствията на министъра на защитата и дружно с сътрудниците ни от Съединените щати и Американското централно командване координираме построяването на краткотраен плаващ док, който има за цел да доставя филантропична помощ в Газа след цялостна израелска ревизия.
контраадмирал Даниел Хагари, представител на ЦАХАЛ

Расте и напрежението по северната граница на Израел. Най-малко петима души бяха убити, а други 9 бяха ранени при израелски въздушни удари в Южен Ливан. Междувременно стана ясно, че Съединените щати и съдружните сили са свалили минимум 28 безпилотни самолета, ръководени от бунтовническата формация Хути. Това е станало по време на " огромна " офанзива в региона на Червено море.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР