Продължават действията на екипите на ГДПБЗН за ликвидиране на последиците

...
Продължават действията на екипите на ГДПБЗН за ликвидиране на последиците
Коментари Харесай

Евакуираха 35 души заради опасност от преливане на язовира в с. Клисурица

Продължават дейностите на екипите на ГДПБЗН за очистване на последствията от забележителните превалявания на територията на областите Монтана и София, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Главен комисар Александър Джартов, шеф на ГДПБЗН, посети най-засегнатите региони и на място се срещна с подхванатите избавителни дейности.
Към момента в село Клисурица, заради заплаха от преливане на локалния микроязовир, превантивно са евакуирани 35 индивида. Изпратен и въведен е в деяние модулът за отводняване на бранш СОД-Монтана.
Отводнени са 17 къщи в Берковица и е оказвано подпомагане на жители. Въведеното със заповед на кмета бедствено състояние на територията на града е със период на деяние от 7 дни. В община Георги Дамяново са открити опустошения по инфраструктурата.
Посетени са над 90 адреса в село Врачеш, като сигналите са най-вече за наводнени дворове. Отводнени са изби и приземни етажи на къщи.
За през днешния ден Национален институт по метеорология и хидрология предизвестява за обилни превалявания и гръмотевици в 16 области от страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Софийска област.
Директорът на ГДПБЗН е в непрекъсната връзка с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с оглед предприемане на спомагателни ограничения при положение на зародила нужда или усложняване на ситуацията.
Нова тв
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР