Продължават действията на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в

...
Продължават действията на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в
Коментари Харесай

Пожарът в ТЕЦ Марица-Изток“ 2 е ограничен, няма опасност за хората

Продължават дейностите на 80 пожарникари по ликвидирането на пожара в комин на сереочистващата апаратура, на територията на седми блок в Топлоелектрическа централа „ Марица – Изток “ 2. Няма данни за непосредствена заплаха за здравето на хората в региона, както и за замърсяване на въздуха. Към момента не е постъпвала и информация за потърпевши служащи, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На мястото на случая са съсредоточени 14 пожарни екипа, автомеханична стълба и екип за химическа отбрана. Част от горящото оборудване се е срутило.

В работата на оперативния щаб, който управлява дейностите на пожарните екипи, взе участие и гл. комисар Николай Николов, шеф на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Производствената активност на Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток “ 2 не е наранена от произшествието.

Припомняме, че сигналът за произшествието беше подаден в 10,13 часа в оперативния център на пожарната работа в Ст. Загора. Предполага се, че огънят е тръгнал от сероочистващата апаратура, при осъществяване на ремонтни действия.

*Кадрите нагоре демонстрират обстановката на територията на Топлоелектрическа централа „ Марица-Изток “ 2 към 12.00 часа
 Гори коминът на сероочистката в Топлоелектрическа централа Гори коминът на сероочистката в Топлоелектрическа централа "Марица Изток 2 "
Пожар в Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 ". При случая няма потърпевши и починали служащи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР