Продължават дейностите на ангажираните със зимното почистване в община Плевен

...
Продължават дейностите на ангажираните със зимното почистване в община Плевен
Коментари Харесай

Продължава почистването на снега в община Плевен, в няколко училища и детски градини не се извършва учебен процес днес

Продължават дейностите на ангажираните със зимното разчистване в община Плевен институции и компании за поетапното нормализиране на ситуацията след падналия изобилен снеговалеж. Всички пътища от общинската пътна мрежа са към този момент проходими, осведоми заместник-кметът „ Териториално развиване “ в Община Плевен инж. Владислав Иванов. Заради мощния вятър и последвалите навявания към момента проблеми има по част от републиканската пътна мрежа, която се поддържа от Областно пътно ръководство.

Днес ръчно се почистват от сняг всички спирки на всеобщия градски публичен превоз в Плевен, както и тротоарите към тях, нарочна инспекция ще откри качеството на активността. Известно закъснение има в сметосъбирането, защото чиновниците първо отстраняват снега върху контейнерите и обезпечават достъп до тях, поради непроходимост на сектори от републиканската пътна мрежа ще се забави сметоизвозването в дребните обитаеми места.

Също поради непроходими пътища през днешния ден част от личния състав на няколко детски градини и учебни заведения в община Плевен не съумя да стигне до работните си места. Учебни занятия няма да има в детските градини в селата Брестовец и Дисевица, както и в учебните заведения в Бохот, Беглеж, Търнене, Дисевица, Пелишат, Николаево. В ОУ „ Васил Левски “ в гр. Плевен е настъпила сериозна повреда в електрозахранването, което е причина също да няма образователни занятия през днешния ден.

Падналият влажен сняг е предизвикал голям брой повреди на електропреносната мрежа, това докара до проблеми и с водоснабдяването на селища в община Плевен, както и в самия град.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР