Продължават дебатите у нас за избор на лятно или зимно

...
Продължават дебатите у нас за избор на лятно или зимно
Коментари Харесай

Продължават дебатите за смяна на времето у нас

Продължават дебатите у нас за избор на лятно или зимно часово време. Според евродепутата Момчил Неков най-разумно е промяната на времето да отпадне през 2020 година Едно от предложенията е България да синхронизира позицията дружно с другите страни в района.

Проучванията досега изрично демонстрират, че бизнесът и медицината са срещу промяната на стрелките на часовника. Консенсус по тематиката кое време да изберем - лятното или зимното към момента няма.

Според евродепутата Момчил Неков зимното време е по-подходящо. Причината - 70% от търговията на България е в границите на Европейски Съюз, а близо половината компании работят с клиенти от централноевропейски страни. По този метод бизнесът ще бъде конкуретноспособен.

Момчил Неков, евродепутат: Това значи, че в случай че те изберат зимно, а ние лятното разликата ще стане два часа. Ако вземем един естествен, общоприет работен ден това значи, че заран ще имаме два часа разлика с тях и вечерта два часа, което въздейства върху транспортните услуги, връзките, въздушния бранш.
Проучване измежду бизнеса на Българската стопанска камара демонстрира, че последователите на зимното часово време надвиват с към 2% от интервюираните. В същото време земеделските производители упорстват за лятното време. От камарата смятатат, че решителен би трябвало да бъде гласът на хората.

Ани Алашка, представител на БСК: Хората са този скъп запас, от който зависи положителното действие на стопанската система.
Д-р Петър Чипев, експерт по съня: Към кое време би трябвало да останем това не можем да кажем, тъй като нямаме научни данни кое е по-добре за здравето.
Позицията на България би трябвало да бъде оповестена в Брюксел най-късно до април 2019 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР