Продължават дебатите кой и как ще се поставя под домашна

...
Продължават дебатите кой и как ще се поставя под домашна
Коментари Харесай

Лекарите с гореща новина за болничните и карантината

Продължават дебатите кой и по какъв начин ще се слага под домашна карантина и по какъв начин да се избегне рискът за осигурителната система, в случай че се наложи да се изплащат прекомерно доста болнични, оповестява bTV.

Лекарите чакат указания от страната кои тъкмо хора ще подлежат на домашна карантина и при какви условия.

"НОИ ще се оправи, само че ще коства доста пари. Видяхте в Съединени американски щати нощес смятат, че 2,5 милиарда са им малко ", сподели министър председателят.Според обществения министър Деница Сачева това би трябвало да се реши от жителите и персоналните им лекари.

„ Гражданите и персоналните лекари ще могат да преценяват дали да излязат в болнични, или да си вземат отпуск, само че съгласно мен е невероятно да има такова наложително решение “, разяснява Сачева.

От парламентарната естрада Бойко Борисов обърна внимание на това, че може хората в карантина да доближат 200 000 души.

Председателят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов предложи да се уточняват хората, които да бъдат под карантина.

Това би трябвало да стане през анкетните карти, които влизащите в България попълнят на границата. Информацията от анкетните карти да се изпраща от районните здравни инспекции и оттова до персоналните лекари.

"Според мен този кръг въз основата на информацията от анкетните карти посредством РЗИ да отидат до персоналните лекари и хората от региони със болест, които са склонни към подобен вид инфекции, да бъдат с публикуван болничен под карантина от персоналния доктор, а не всички ", сподели Адемов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР