Продължават да се носят противоречиви съобщения за това какво става

...
Продължават да се носят противоречиви съобщения за това какво става
Коментари Харесай

ПО СЪВЕТСКИ: В затвора ли е Суровикин и жив ли е въобще?

Продължават да се носят спорни известия за това какво става с командващия Въздушнокосмическите войски на Русия военачалник Сергей Суровикин. Британският " Файненшъл таймс ", базирайки се на трима източника твърди, че той е задържан като част от чистка на президента Владимир Путин в съветските служби за сигурност и силови ведомства след неуспелия протест на наемническата войска " Вагнер ".

Руският Телеграм канал " База ", цитира дъщерята на Суровикин, че с татко ѝ нищо изключително не се е случило и че той е на работа.

Според " Файненшъл таймс " Суровикин, за когото западни издания писаха, че е знаел предварително за метежа и е симпатизирал на " Вагнер ", е арестуван, само че не е ясно дали като обвинен, или единствено с цел да бъде единствено разпитан.

Дъщерята на Суровикин Вероника в диалог с " База ", е декларирала, че известията за задържането на татко ѝ са погрешни. По думите му с него " нищо не се е случило ", никой не го е арестувал, а в този момент " всички са на своите работни места ".

По думите ѝ Суровикин в никакъв случай " не се появявал в медиите всеки ден и не е правил изказвания ".Съпругата на така наречен военачалник Армагедон е отказала да разяснява за " База " слуховете за неговия арест, написа още каналът. Няма удостоверение за изказванията му, както и за версията на " Файненшъл таймс ".

По-рано и " Москоу таймс " писа, базирайки се на източници, близки до съветското министерство на защитата, че Суровикин е задържан. 

Освен командващ на Военнокосмическите войски, Суровикин е зам.-командващ на " специфичната военна интервенция " в Украйна. Той беше неин командващ, от предишния октомври, само че отстъпи този пост на шефа на съветския Генерален щаб ген. Валерий Герасимов
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР