Продължават да излизат пикантни подробности около престоя на Греъм Потър

...
Продължават да излизат пикантни подробности около престоя на Греъм Потър
Коментари Харесай

Играчите на Челси наричали Греъм Потър “Хари” и “Хогуортс” и още пикантни подробности от съблекалнята на сините от Лондон

Продължават да излизат пикантни детайлности към престоя на Греъм Потър отпред на Челси, като съгласно авторитетния уебсайт “The Athletic ” играчите на лондончани не са имали необикновен почит от него заради разнообразни аргументи.

Според информациите някои от футболистите са наричали присмехулно наставника си “Хари ” и “Хогуортс ”, по прилика с известния воин от творбите на Джоан Роулинг. Макар че връзките с Потър в никакъв случай не са били враждебни, основни футболисти са били все по-скептични към неговите умения и са считали, че той не е в свои води отпред на отбора.

Един от източниците на “The Athletic ” споделя, че Потър е попитал член на тима: " Какво мислят играчите за мен? ", което единствено е подкопало престижа му.  Да се тормози за това по какъв начин го възприемат, вярно или не, се е сметнало за симптом на уязвимост и знак, че не се усеща задоволително убеден.

Играчите са чували обществените изявления на Потър, настояването му, че са му дали всичко след всяко нерешително показване, и чувството, че той се проваля, се е засилвало в тях. Той им казвал да се доверят на процеса, опитвал се е да ги убеди, че нещата ще се извърнат, само че те са се съмнявали - за тях на Потър просто му е липсвал престиж. 

Мнозина от тима, евентуално незаслужено, са стигнали до заключението, че наставникът е човек, който постоянно споделя “да ” на настояванията на притежателите на клуба и се преценява с всичко, което те желаят - без значение дали става дума за прехвърляния или даже за избор на титуляри. Но фактът, че слухът се е разпространявал в тима, в допълнение е увредил ситуацията и хармонията в съблекалнята.

Футболистите са следили бързината на входящите прехвърляния през януари, и са се чудели за какво мениджърът просто се съгласява с всичко това, явно не желаейки да се опълчи на разпадането на тима, спечелил втората европейска купа на клуба през 2021 година Младежи със относително дребен опит, сигурно не и в Премиър лийг, пристигаха против големи суми и бяха вкарвани или напряко като титуляри, или на пейката за сметка на опитните, които преди този момент бяха считани за стълбове на тима.

След като контузените в Челси понижиха, в един миг се оказа, че Потър работи с група от футболисти, която от време на време наброява сред 33 и 40 играчи. Някои от тях бяха младоци, на които бе препоръчано да упражняват с по-големите, когато по-опитните играчи отсъстваха. Други бяха привлечени под управлението на Тухел. Още повече дойдоха като част от невижданото разсипничество на трансферния пазар в средата на сезона.

Стигало се е до съвсем комични обстановки - групата играчи на Челси е била толкоз раздута, че някои играчи е трябвало да седят на пода по време на анализи, до момента в който други са се преобличали в коридора, тъй като просто е нямало място за тях в съблекалнята. На едно от последните занимания Потър e провел мач 11 против 11 на един терен, до момента в който на прилежащата площадка по едно и също време се е провеждала подготвителна среща 9 против 9. Всички участници са се считали за евентуални титуляри. Дори преди да се вземат поради играчите чартърен, броят на играчите в тима е бил просто неуправляем.

Изборът на състава също е провокирал много въпроси и недоумение към Потър. Източникът на “Тhe Athletic ” изяснява как Потър и щаба му са разговаряли в детайли с централния бранител Тревор Чалоба в навечерието на злощастния финален мач с Астън Вила, като даже са му обяснили какви са отговорностите му при осъществяване на дузпи, като са оставили в него усещането, че ще бъде титуляр. В последна сметка обаче той още веднъж се оказа на пейката, като Рийс Джеймс бе употребен отдясно на тройката.

Това обаче надалеч не е първото необичайно решение на мениджъра. Така да вземем за пример Хаким Зиеш, който толкоз обезверено искаше да премине чартърен в Пари Сен Жермен в деня на крайния период през януарския трансферен прозорец, е бил върнат незабавно в титулярите след пропадането на прехвърлянето му. Потър е считал, че това е рационален метод за реинтегриране на мароканеца в състава и опит да се успокои един неудовлетворен състезател, само че това е изпратило необичайно обръщение към останалите футболисти в отбора. Това в последна сметка не се оказа предвидлив ход, откакто Зиеш по този начин и не се е появявал повече в игра от загубата с Тотнъм в края на февруари.

Учудване е породил и обстоятелството, че единствено ден след привличането на Жоао Феликс, португалецът е бил хвърлен в борбата с Фулъм на “Крейвън Котидж " - среща, която той стартира добре, само че бе изпъден с пряк червен картон и отнесе наказване от три мача.

Тод Бьоли може и да притегля вниманието и да е по-популярният от съсобствениците на Челси, само че Бехдад Егбали е същинската мощ зад трона на " Стамфорд Бридж ". Някои от футболистите са считали, че присъствието на притежателите, които толкоз постоянно следят от близко тренировките, е изнервящо, макар че Потър нямал нищо срещу него. Те са стигнали до извода, че американците се пробват да ръководят на микроравнище старши треньора си и че наличието им не може да не ги сплаши.
 Обамеянг остана удовлетворен от уволнението на Потър Обамеянг остана удовлетворен от уволнението на Потър
Играчите са научили за уволнението едвам в неделя вечерта посредством обществените мрежи. Някои от тях са били излезли на вечеря, когато са почнали да валят позвънявания и известия в WhatsApp. От една страна, изненадата не беше чак толкоз огромна, като се има поради, че резултатите се бяха влошили толкоз доста от края на октомври насам - до началото на март имаше едвам три победи в 17 мача във всички надпревари.

Показателно е, че едвам шестима футболисти на Челси са изказали обществено благодарността си към към този момент някогашния си ментор. Това са Кай Хавертц, Уесли Фофана, Бен Чилуел, Марк Кукурея, Армандо Броя и Нони Мадуеке. Същевременно пък двама играчи, които съвсем не получаваха шансове при Потър - Пиер-Емерик Обамеянг и Денис Закария, харесаха обявата за уволнението на мениджъра.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР