Продължават блокадите на миньори и енергетици на ключови пътни артерии

...
Продължават блокадите на миньори и енергетици на ключови пътни артерии
Коментари Харесай

Ето ги исканията на миньорите и енергетиците

Продължават блокадите на миньори и енергетици на основни пътни артерии в страната - на автомагистрала " Тракия " при Стара Загора, на автомагистрала " Струма " край Дупница, Проходът на Републиката и интернационалният път Русе-Свиленград при Гълъбово.

Протестиращите изготвиха лист от 6 претенции.

Първо и най-важно за всички работещи в централите на въглища и мините по думите на протестиращите е обезпечаване на механизъм за потенциал на въглищните централи като сериозна инфраструктура на енергийната система за страната. " Това нещо ще подсигурява обезпечаване на работа за всички до 2038 година ", разяснява един от уредниците на митинга на Автомагистрала " Тракия ".

Второто искане е за неотложно осъществяване на решението на Народното събрание от 31. 01. 2020 година - Топлоелектрическа централа " Марица Изток " да не понижава мощности си до 2038 година.

Трето е разработване на енергийна тактика на България до 2050 година със наложително присъединяване на обществените сътрудници.

Четвърто е отсрочване на либерализацията на енергийния пазар за битови консуматори от януари 2026 година до постигане на средноевропейските равнища на семейства в състояние на енергийна беднотия.

Петото искане е за бистрота на процедурите за вложения, заложени в териториалните проекти.

Шестото настояване е за отпадане от териториалните проекти на предприятието за преработка на въглищните региони.

Синдикатите чакат покана за среща с депутати в Народното събрание през днешния ден или на следващия ден. Те упорстват, в случай че се стигне до съглашение под него да слагат подписите си представители на всички парламентарни групи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР