Продължават аварийно-възстановителните дейности в тунела "Витиня" на АМ "Хемус", съобщиха

...
Продължават аварийно-възстановителните дейности в тунела "Витиня" на АМ "Хемус", съобщиха
Коментари Харесай

Продължават аварийно-възстановителните дейности в тунела „Витиня“

Продължават аварийно-възстановителните действия в тунела "Витиня " на Автомагистрала "Хемус ", оповестиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура " (АПИ).
Оттам прецизират, че сега с усилващи мрежи се построява част от облицовката на тръбата за София, част от тунела. Мрежите са в третата градивна обшивка на тръбата. След като тя бъде сложена, ще се постави хидроизолация и последната, четвърта обшивка на оборудването. Преди да се стигне до този стадий, тръбата е укрепена с 55 километра анкери, показват от АПИ. Дължината на един анкер е 12 метра и се слага в стените за връзка сред обособените облицовки и скалния масив, изясняват от АПИ.
От организацията напомнят, че при започване на ремонта са били установени голям брой пукнатини в облицовката и кухини, за чието запълване са употребявани над 2500 куб. метра бетон.
През предходната година на оборудването са направени голям брой изследвания и експертизи, въз основа на които се подхващат аварийно-възстановителни действия, с цел да се приведе оборудването в сходство с европейската инструкция 2004/54/ЕО - за минималните условия за сигурност на тунелите на Трансевропейската пътна мрежа /TEN-T/. За да дава отговор на европейските условия, на оборудването ще бъдат направени и три напречни връзки - две пешеходни и една пътна, които ще свързват двете тръби на тунела и ще се употребяват при положение на пътен случай, осведомят от АПИ.
В известието се показва, че тунелът е в употреба от 1984 година Изпълнител на аварийно-възстановителните действия е "Автомагистрали " ЕАД. Очаква се да завършат през втората половина на 2020 година Индикативната им стойност е към 50 млн. лева, показват от АПИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР