Продължаващият конфликт между Binance и Комисията по ценните книжа и

...
Продължаващият конфликт между Binance и Комисията по ценните книжа и
Коментари Харесай

Binance и Чанпен Джао изправени пред нова вълна от обвинения

Продължаващият спор сред Binance и Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) е забележителен проблем от много време насам.

Неотдавна SEC насочи обвинявания против Binance.US, потвърждавайки, че платформата взе участие в завишаване на размерите на търговия посредством потребление на голям брой потребителски сметки. Предполага се, че тези сметки се управляват от швейцарска комерсиална компания, наречена Sigma Chain, която е под контрола на Чанпен Джао, основен изпълнителен шеф на Binance.

“ ” тактиката не е необикновена както в бранша на криптовалутите, по този начин и в обичайния финансов бранш. Тя включва изкуствено увеличение на размера на търговията с даден актив, с цел да се сътвори подправено чувство за интерес към него.

Според изказването на SEC съответните лица, виновни за осъществяването на тези покупко-продажби, не са категорично посочени. Въпреки това регулаторът твърди, че чиновници на Binance, под управлението на Чанпен Джао, са взели участие в интервенциите на Sigma Chain.

Спорът стартира малко след стартирането на платформата през септември 2019 година, с обвинявания в “ ” сред сметките на Sigma Chain и тези, принадлежащи на основния изпълнителен шеф на Binance и други висши чиновници. Твърди се, че тези действия са съставлявали забележителна част, към 70%, от размера на търговията с съответен токен.

Освен това в неотдавнашната публикация в “ ” бе обявено за вътрешно известие от Чанпен Джао, в което той показва убеждението си, че Биткойн на стойност $70,000, търгуван през първия час от стартирането на платформата през 2019 година, принадлежи на компанията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР