Продължаващите локализирани руски настъпателни операции близо до Авдеевка вероятно демонстрират

...
Продължаващите локализирани руски настъпателни операции близо до Авдеевка вероятно демонстрират
Коментари Харесай

ISW: Русия напредва, докато Украйна договаря нова военна помощ

Продължаващите локализирани съветски настъпателни интервенции покрай Авдеевка евентуално показват способността за тактически уроци на бойното поле в Украйна. Руските сили започнаха офанзивата след интензивна артилерийска подготовка на бойното поле в ранните часове на 10 октомври, а геолокирани фрагменти от 10 и 11 октомври удостоверяват, че съветските войски са напреднали югозападно от Авдеевка покрай Сиверне и северозападно от Авдеевка покрай Степове и Красногоровка.

Украинският общоприет щаб заяви, че формация от до три съветски батальона с танкове и бронирани машини е активизирала настъпателните си дейности край Авдеевка. Говорителят на украинския общоприет щаб Андрий Ковавлев посочи, че тези батальони са част от три мотострелкови бригади на 8-ма общовойскова войска на Южния боен окръг.

Руски източници означиха напредъка на Русия в тази област и позволиха че съветските сили ползват уроците, научени от интервенциите в Южна Украйна, в други браншове на фронта.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Командир на съветски артилерийски батальон, който съгласно известията се бие в региона, твърди, че съветските сили обръщат доста внимание на контрабатарейната борба.

Друг източник, който също твърди, че се бие в региона, заяви, че съветските сили употребяват системи за електронна война, организират постоянна артилерийска подготовка на бойното поле и показват ясно взаимоотношение сред командния щаб, щурмовите групи, въздушното разузнаване и артилерийски детайли.

Украинските сили продължиха контранастъпателните интервенции покрай Бахмут и в западната Запорожка област и съгласно известията са напреднали в двата бранша на фронта на 11 октомври. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са съумели източно от Клещеевка и Андреевка покрай Бахмут. Украинският общоприет щаб и командирът на Тавтийската група бригаден военачалник Александър Тарнавски оповестиха, че украинските сили са подобрили тактическите си позиции западно от Роботине.

Голям брой държави-членки на НАТО неотдавна оповестиха пакети за помощ за Украйна на фона на 16-та среща на Контактната група на групата за защита на Украйна в Брюксел, Белгия на 11 октомври. Военни и държавни чиновници от съвсем 50 страни се срещнаха в Брюксел, Белгия на 11 октомври за началото на Контактната група за защитата на Украйна и голям брой страни от НАТО дадоха обещание помощ и поддръжка на Украйна. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин по-специално разгласи нов пакет от помощ от 200 милиона $ на 11 октомври, който включва ракети AIM-9 за отбранителна система земя-въздух, които Съединените щати скоро ще доставят на Украйна. Той съобщи, че " Съединени американски щати ще поддържат Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ". Германският министър на защитата Борис Писториус също разгласи пакет от помощ от 20 милиона евро на 10 октомври, който включва 10 танка Leopard.
 Украйна: Русия нападна Авдеевка, само че без триумф
Украйна: Русия нападна Авдеевка, само че без триумф

Руснаците не са съумели да напреднат на никое място

Комитетът по защита и сигурност на Съвета на федерацията на Русия на 10 октомври гласоподава да се размени сенатор Виктор Бондарев със сенатор Владимир Булавин като началник на комитета по защита и сигурност на Съвета на федерацията. Руският сенатор Вячеслав Тимченко съобщи на 10 октомври, че Бондарев подава оставка като част от общоприетата ротация на ръководителя и ще остава първи заместник-председател на Комисията по защита и сигурност. Тимченко съобщи, че чака Съветът на федерацията да утвърди новото предопределение на Булавин. Руски вътрешни източници означиха връзките на Бондарев с съветското Министерство на защитата (МО), защото той преди този момент е бил пълководец на съветските въздушно-космически сили (ВКС) и спекулираха, че промяната му демонстрира, че съветското МО губи въздействие в " най-важните комисия. "

Вътрешните източници означиха предходните позиции на Булавин в съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) и твърдяха, че той има връзки както със секретаря на Съвета за сигурност на Русия и някогашен шеф на ФСБ Николай Патрушев и първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко. Ако изказванията на съветски вътрешни източници са правилни, промяната на Бондарев с Булавин може да допуска, че ФСБ е нараснала въздействието си върху Комисията по защита и сигурност на Съвета на федерацията спрямо съветското МО.

Руското военно командване продължава да уважава 810-та морска пехотна бригада (Черноморския флот) за нейната работа в Украйна, макар изказванията, че бригадата е била победена и съгласно известията е трансферирана в посока Херсон. Заместник-командващият съветския Черноморски флот (ЧФ) контраадмирал Илдар Ахмеров връчи награди на военнослужещи от съветската 810-а морска пехотна бригада на 11 октомври за отбиване на украински офанзиви в неустановен бранш на фронта, седмица откакто съветският министър на защитата Сергей Шойгу отчасти приписа триумфа Руските отбранителни интервенции към Robotyne към бригадата.

Началникът на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) генерал-лейтенант Кирило Буданов съобщи на 22 септември, че украинските сили са " разрушили изцяло " 810-а морска пехотна бригада и че съветското командване е изтеглило бригадата от западната Запорожка област.

Руски блогър съобщи на 5 октомври, че елементи от 810-а морска пехотна бригада са били трансферирани в посока Херсон, което демонстрира, че бригадата може да е била преформирана или е в развой на преформиране. ISW не е видял в съветското осведомително пространство да се разискват бойните дейности на 810-а морска пехотна бригада от началото доникъде на септември.

Руското министерство на защитата евентуално е заинтригувано да разшири отчетите на добре известни елементи, с цел да сътвори облика на съветския триумф в осведомителното пространство.

Армения продължава видимо да се дистанцира от Русия след десетилетия на връзки в региона на сигурността. Арменските сили не вземат участие в почналите на 6 октомври едноседмични учения на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКБ) " Неразрушимо братство-2023 " в Киргизстан.

Президентската администрация на Киргизстан заяви на 10 октомври, че арменският министър председател Никол Пашинян е споделил на президента на Киргизстан Садир Джапаров, че не може да участва на срещата на върха на Общността на самостоятелните страни (ОНД) в Бишкек, Киргизстан на 13 октомври. Пашинян също по този начин съобщи на 11 октомври, че съветските миротворци би трябвало да се върнат в Русия вместо в съветските бази в Армения , в случай че изоставен Нагорни Карабах.

Руското опозиционно издание " Север реалии " заяви на 11 октомври, че представители на съветското МО може да са вербували над 1000 наказани да служат в свързаната с съветското МО частна военна компания (ЧВК) " Редут ".
 Алиев подготвен на договаряния с Армения
Алиев подготвен на договаряния с Армения

" Имаме потребност от присъединяване на Грузия в тази обстановка, сподели Алиев след срещи с грузинския министър председател

" Север Реалии " заяви, че множеството от наказаните служат в отрядите " Ветерани ", " Рис ", " Тигър ", " Вълци " и " Север " на Редут. Съобщава се, че представители на съветското МО дават обещание на наказаните прошка от закононарушенията им след шест месеца военна работа, само че в подмяна ги принуждават да подпишат едногодишен контракт с МО. Руски деятел за правата на индивида сподели пред " Север Реалии ", че набирането на пандизчии може да е по-голямо задължение за " Редут ", в сравнение с за " Вагнер ", тъй като множеството чиновници на " Редут " не схващат по какъв начин да се държат със пандизчии. Активистът също по този начин означи, че " Вагнер " е съумял да набира личен състав непосредствено от пандизите, докато  " Редут " няма директен достъп до пандизите и е заставен да приема наказаните, които набират представители на съветското МО.

На 11 октомври министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу посети предприятието Ил-Авиастар на съветската Обединена авиостроителна корпорация и инспектира индустриалния развой на самолета Ил-76МД-90А и ремонта и поддръжката на самолета Ан-124-100.

Шойгу съобщи, че съветската войска би трябвало да поддържа своята авиация и да усили потенциала и опциите на своя флот, отбелязвайки, че съветската войска сега употребява военнотранспортна авиация повече от два пъти повече, в сравнение с през " най-интензивните времена " на руския интервал.

Руските окупационни управляващи изпитват дефицит на личен състав в Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Украинският кмет на Енергодар Дмитро Орлов съобщи в публикация, оповестена на 11 октомври, че единствено към 2000 от общо 11 000 чиновници, които са работили в АЕЦ преди съветската окупация на Енергодар, не престават да работят там.
 МААЕ не видя мини и експлозиви в Запорожката АЕЦ
МААЕ не видя мини и експлозиви в Запорожката АЕЦ

Експертите в сряда са получили достъп до покрива на реакторен блок 2

Орлов съобщи, че съветските окупационни управляващи водят " десетки " съветски експерти от АЕЦ в АЕЦ за интервал до шест месеца, само че съветските служащи желаят да се върнат в Русия. До 1000 съветски военни са ситуирани в АЕЦ и че съветските сили са сложили " огромен брой " експлозиви в АЕЦ.

Орлов съобщи, че съветските управляващи не престават опитите да принудят личния състав на украинската АЕЦ да подпише контракти с съветския оператор на нуклеарна сила Росатом и да получи съветски паспорти. ISW и преди е чел известия за съветски окупационни управляващи , принуждаващи чиновници на украинската АЕЦ да получат съветски паспорти.

Украинският център за битка с дезинформацията заяви на 10 октомври, че съветските окупационни чиновници възнамеряват да проведат брифинг за задгранични публицисти в окупираната Запорожка област на 16 октомври в опит да оправдаят насилственото депортиране на украински деца от окупирана Украйна.

Руското държавно управление евентуално не е координирало риторичната си позиция по отношение на завръщането на съветски жители, напуснали Русия след пълномащабното й навлизане в Украйна. Председателят на съветската Държавна дума Вячеслав Володин съобщи на 10 октомври, че руснаците, които са напуснали поради войната в Украйна и са подкрепили Украйна , не са добре пристигнали да се върнат в Русия.

Володин добави, че " Магадан е обезпечен " за тези, които са избрали да се върнат в Русия, като се базира на огромната система от ГУЛАГ в Магаданска област през руската ера. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разясни изказването на Володин от 11 октомври и съобщи, че Володин има поради единствено руснаци, които са заели " антируска " позиция и са подкрепили Украйна от чужбина.

Губернаторът на Магаданска област Сергей Носов отговори на изказванията на Володин, потвърждавайки, че " Колима (географска област в североизточната част на Русия и дом на някои от най-прословутите гулаци в Съветския съюз) не приема предатели " и упрекна Володин, че уголемява остарелите стандарти за Магаданска област.
 В Русия заговориха за изпращане в ГУЛАГ на руснаци, подкрепили Украйна
В Русия заговориха за изпращане в ГУЛАГ на руснаци, подкрепили Украйна

Избягалите от родината си към този момент не са добре пристигнали, отсече Вячеслав Володин

Депутатът от Руската държавна дума Роза Чемерис разгласява фрагменти на 11 октомври, показващи по какъв начин Володин се отхвърля от изказването си и вместо това предлага наказателно гонене на завръщащите се руснаци, които показаха поддръжка за Украйна по обвинявания в държавна измяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР