Продължаващите дискусии относно валутата на БРИКС продължават да предизвикват любопитство

...
Продължаващите дискусии относно валутата на БРИКС продължават да предизвикват любопитство
Коментари Харесай

БРИКС: Ще се насочи ли съюзът към дигитална валута?

Продължаващите полемики по отношение на валутата на БРИКС не престават да провокират любознание по отношение на евентуалната ѝ форма - като цифров актив или като опция, подкрепена със злато.

Многобройни са спекулациите по отношение на естеството на предстоящата валута на БРИКС. Обсъждат се и двете благоприятни условия, които оферират разнообразни пътища. Очаква се с наближаването на срещата на върха през 2024 година подготовката на тази самодейност да напредне доста.

Обратно, БРИКС интензивно изследва опциите за цифрови активи. Макар че златото продължава да се обмисля, блокът изследва и благоприятни условия като свързване на локалните валути посредством блокчейн технология и дигитализиране на транзакциите.

Успешното потребление на цифровия юан на Китай в неотдавнашна забележителна петролна договорка служи като безапелационен казус, който може да бъде уголемен.

Докато другите страни от БРИКС изследват тази област, те биха могли да обмислят приемането на цифрова валута за възстановяване на трансграничните транзакции и финансовото съдействие, само че методът и периодите на всяка страна биха могли да варират според от нейната самостоятелна политика и софтуерна подготвеност.

Според информация от Investing News Network валутата на БРИКС може да не изисква единна фискална политика или обединен пазар на облигации. Тя би могла да бъде обвързана с несъмнено тегло на златото, което да подсигурява постоянна и единна стойност.

По създание основаването на валута на БРИКС наподобява евентуално, макар че съответните елементи към момента не са конкретизирани. Както цифровите активи, по този начин и обезпечените със злато разновидности оферират осъществими пътища, всеки от които има евентуални последствия за понижаване на зависимостта от $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР