Продължаващата война на Русия в Украйна все още е сред

...
Продължаващата война на Русия в Украйна все още е сред
Коментари Харесай

Как живеят младите с войната в Украйна?

Продължаващата война на Русия в Украйна към момента е измежду тематиките на младежите. Сред първичния боязън и неустановеност обаче, те от ден на ден я възприемат като нещо, което надали ще ги засегне директно.

Инвазията на Русия в Украйна продължава към този момент повече от година и 9 месеца. След първичните реакции на мъка и шок от сцените на принуждение и опустошения пристигнаха ежедневните осведомителни обзори за конфликти в оспорвани от двете армии региони. В същото време потегли и нов спор след офанзивата на групировката „ Хамас “ против Израел. Всичко това неизбежно смъква част от вниманието към продължаващата война на североизток от България.

Според Даниел Джинсов, ръководител на Младежкото съдружие за развиване на Балканите, войната се приема като нещо, което е там и което явно ще продължи.

Мария Славова, която е ръководител на Младежки център за развитие-Взаимопомощ Казанлък, се е срещнала в Испания с съветски студенти в западни страни. Те пишат публикации срещу войната, които в родината си надали била разгласили, дава си сметка Мария.

За 19-годишния Володимир Семерий, украинец, емигрант от войната и студент в Тартуския университет, помощта, която получава в Естония, е доста значима. Естонката Линда Лутс, която също е студентка, си напомня страха от първите дни на войната, когато хората в страната са считали, че съветската войска може да ги нападна. Първата мисъл пък на Лорин Джон, на 21 години, публицист в радио Зауерланд в Северен Рейн-Вестфалия, Германия, е била, че може да бъде свикан в армията.

Помощта от Естония за Украйна продължава, само че в последно време има разногласия дали финансовите дарения отиват в действителност по предопределение, признава Линда.

Според младия бизнесмен Иван Семков войната в Украйна към момента е измежду водещите тематики на диалозите у нас в България, само че и в този случай поколенческите разлики са основни.

А 25-годишната украинска журналистка Ана Лвова, която живее във Варшава, счита, че и самите украинци ненапълно са привикнали с войната. Но в това време, съгласно нея, са оценили значимостта на спокойствието и тишината, когато няма въздушна паника и фамилиите могат да излязат на разходка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР