Продължаването на програмата за външна помощ за Гърция е невъзможно,

...
Продължаването на програмата за външна помощ за Гърция е невъзможно,
Коментари Харесай

Московиси обяви край на програмата за Гърция

Продължаването на програмата за външна помощ за Гърция е невероятно, счита еврокомисарят по икономическите и финансови въпроси Пиер Московиси.

Според мен няма различен сюжет с изключение на сполучливото и навреме преустановяване на гръцката стратегия за помощ, разяснява той в коридорите на пролетната сесия на МВФ и Световната банка във Вашингтон пред Франс прес.

Според Московиси краят на програмата ще е знак за края на дълговата рецесия в Гърция. " Гърците ще се радват да научат, че страната е излязла от рецесията и е способна да означи стопански растеж и да основава работни места ", прибавя той.

Гърция разчита на финансовата помощ от 2010 година През този интервал страните от еврозоната одобриха три 3-годишни стратегии за избавяне на гръцката стопанска система в подмяна на твърди ограничения за бюджетна дисциплинираност. Третата стратегия завършва през август и след нея Гърция би трябвало да се върне на финансовия пазар.

По време на рецесията страната бе минимум три пъти на границата на дефолта, от който я извадиха финансовите помощи на кредиторите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР