Продължаването на дебатите по второ четене на Закона за домашното

...
Продължаването на дебатите по второ четене на Закона за домашното
Коментари Харесай

Напрежение в пленарна зала: Депутати скочиха на Росица Кирова

Продължаването на дебатите по второ четене на Закона за домашното принуждение бе саботирано от.

Причината за напрежението в пленарна зала бе настояването законът да бъде гласуван на две четения в едно съвещание.

Зам.-председателят на Народното събрание от Росица Кирова започна да води съвещанието в отсъствието на ръководителя от.

Но Георги Свиленски от скочи върху нея и я назова поръчков заместник-председател.

„ Явно не сте си взела поука от това, което се случи в първата част на съвещанието и желаете да продължите да нарушавате правилника, който е закон в тази страна. Явно вие се превръщате в поръчковия заместник-председател, който ще подлага на гласувания и ще предлага закони на второ и трето четене и заради тази причина апелирам ръководителят на Народното събрание да седне на стола си и да води процедурата. Ако е възпрепятстван, желая от името на парламентарната група на 30 минути отмора, само че вие нямате моралното право да продължите да водите съвещанието ", сподели той.

" Искате отмора от името на парламентарна група. Г-н Желязков е възпрепятстван сега и не може да продължи съвещание. Не може да желаете отмора, до момента в който пристигна той. Може да поискате отмора от името на парламентарна група,. Имате право на 15 минути, тъйк като имахме преди този момент отмора, задоволително дълга ", съобщи Кирова.

Свиленски още веднъж се приближи към трибуната, крещеейки, че Желязков не е възпрепятстван и е в кабинета си, само че получи отпор:

" Той е възпрепятстван и до следобяд няма да може да се появи ", отвърна му тя, спря микрофона си и слезе от трибуната.

Разяснение внесе Йордан Цонев  Йордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „ Икономика и организация на от Движение за права и свободи: „ Колегите на, които са се разпалили. Когато един закон се чете на второ четене след първо, няма отчет на комисиятаа, а се чете законът “, сподели той.

След къса отмора и Борислав Гуцанов съобщи своето предпочитание да се върне, потвърждавайки, че Росица Кирова е нарушила брутално правилника на Народно събрание.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР