Продължаването на Бюджет 2022 е елегантно решение, защото няма да

...
Продължаването на Бюджет 2022 е елегантно решение, защото няма да
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Продължаването на Бюджет 2022 е елегантно решение, с което няма да се обясняват защо няма увеличение на доходите

Продължаването на Бюджет 2022 е елегантно решение, тъй като няма да се оправдават за какво няма да има и нарастване на приходите, и нарастване на минималната работна заплата. Това разяснява Ваня Григорова от КТ „ Подкрепа “ в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. 

Трябва да се разберем като общество дали да се усилват обществените разноски или да оставим хората с минимални приходи да платят цената на рецесиите. Това е огромният въпрос. Отдавна минималната работна заплата е откъсната от някои заплащания, които няма да бутнат бюджета. Това е несъмнено, добави още Григорова. 

Според изпълнителният шеф на Асоциацията на индустриалния капитал в България Добрин Иванов бюджетът е финансовия проект, който демонстрира политиките през идната година. 

На чуването на министъра на финансите стана ясно, че има два разновидността на бюджета. Базовият вид - политиките заложени в сегашния бюджет и цялостното им финансиране. Запазване на всички настоящи политики – пенсии, обществени заплащания, без данъчни нарастване. Вторият вид е смъква дефицитът на 3.4% - отстранени са данъчните облекчения и са понижени разноските. Редовно държавно управление би трябвало да създаде бюджет, който да демонстрира неговата политика. Бюджет 2022 влезе в действие април и през юни беше обновен – единственият вероятен вид, който няма да срути страната е удължение на този бюджет, означи Иванов. 

Минималната работна заплата е икономическа категория. Тя е за заплащане за най-ниско квалифицирания кръг. Категория, която демонстрира огромна част от икономическите индикаторите на страната – равнището на претовареност, икономическия напредък. Променяйки минималната работна заплата служебното държавно управление ще направи политики по разноските. Затова те отхвърлят и оферират да се удължи остарелият бюджет. Данъчните облекчения в интерес на бизнеса са лимитирани, отпадат автоматизирано в средата на 2023. За нарастване на приходите и недостига могат да бъдат анулирани при започване на годината, уточни още Добрин Иванов. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР