Продължаваме с нашите съвети, които ще ви помогнат да се

...
Продължаваме с нашите съвети, които ще ви помогнат да се
Коментари Харесай

Правила, които ще спасят живота ви – част 2

Продължаваме с нашите препоръки, които ще ви оказват помощ да се справите, в случай че изпаднете в спешни обстановки. И не си помисляйте „ На мен това няма да ми се случи “, тъй като тъкмо такива хора изпадат в сходни обстановки.

Ако сте ранени от изострен предмет, не го изваждайте от раната.

Ако извадите изострен предмет, затънал в тялото, това ще форсира загубата на кръв, написа Томас Мей. Вместо това се пробвайте да покриете раната и направете всичко допустимо, с цел да спрете кървенето, до момента в който получите квалифицирана здравна помощ.

Повечето въздушни произшествия се случват през първите три минути след политане и в границите на осем минути преди кацане на самолета.

Санет Шах написа, че авиационната сигурност се придържа към правилото „ + 3 / -8 “, което приканва хората да бъдат най-бдителни незабавно след излитането и директно преди кацането – 80% от въздушните произшествия се случват тогава. По-добре е да употребявате това време, с цел да се концентрирате и да запомните къде се намират спешните изходи, вместо да се насочите към филм или аудиокнига.

Повечето смъртни случаи при битовите пожари се дължат на отравяне с пушек, а не от изгаряния.

Харш Шарма поучава в този случай да се наведете по-близо до пода, с цел да вдишвате допустимо минимум пушек.

Ако сте ранени на публично място, изберете един човек и потърсете съответна помощ от него, с цел да избегнете резултата на външни наблюдаващи.

Шарма изяснява добре проучения психически феномен, заради който тълпите от хора не могат да оказват помощ на някого, тъй като всички мислят, че някой различен ще пристигна на помощ. Ако не сте прекомерно ранени и можете да се обадите за помощ, изберете някой от тълпата и се свържете непосредствено с индивида. Така е по-вероятно да получите помощ.

Ярък фенер може да бъде най-хубавото оръжие против нападател.

Вместо да носите газов спрей или оръжие, задоволително е да вземете със себе си доста ослепителен фенер, който ще обезврежда агресора не по-малко дейно, счита Санет Шах. Ако някой, изглеждащ заплашително, се доближава към вас, светлината с мощ от 300 или повече лумена, ориентирана в очите (особено през нощта), ще ви даде опция да се скриете. И в случай че сте решили погрешно обстановката, никой няма да пострада и ще избегнете неприятности.

Ако се изгубите, до момента в който се разхождате измежду природата, пробвайте се да намерите път, заграждение или поток.

Потокът от вода постоянно тече надолу по ската и неизбежно се влива в по-голям поток или водизточник, поучава Джон Миксън. Заграждението би ви отвело до път, а той до здания или обитаемо място.

Използвайте презервативите като контейнер за вода.

Презервативите са изненадващо гъвкави. Както отбелязва Джанис Батевикс, можете да се възползвате от това, в случай че внезапно незабавно се нуждаете от огромен контейнер за вода. Те могат да поемат към галон вода. Презервативите могат да се употребяват и за отбрана от вода – като разтеглив калъф за кибрит или уоки-токи. Имат и доста други приложения, като да вземем за пример лупа, за фокусиране на слънчевата светлина и запалване на огън.

Ако разучите пътя за излизане, няма да се объркате при положение на рискови условия.

Когато локалните управляващи изпращат сигнали за бедствия до обществеността, доста от тях остават на място, даже когато са призовани да се изтеглят. Потребителят Джон Юинг изяснява, че психолозите назовават ​​това събитие „ отклоняване от нормалността “. Това се отнася за склонността на хората да имат вяра, че всичко ще се получи, даже в случай че те в действителност са застрашени. Юинг споделя, че човек може да излезе от цикъла на отклоняване от нормалността посредством авансово локализиране на незабавни изходи на публични места, като кина или заведения за хранене. Ако душевен се подготвите за дейности в рискова обстановка, тогава няма да се объркате.

Правила, които ще спасят живота ви – част 1

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР