Продължаваме с историята на друга жертва на дрогиран шофьор. Неделка

...
Продължаваме с историята на друга жертва на дрогиран шофьор. Неделка
Коментари Харесай

Специално пред БНТ: Говори жертвата на дрогирания шофьор в Самоков

Продължаваме с историята на друга жертва на дрогиран водач. Неделка Джикова беше прегазена в Самоков от Виктор Делигълъбов в средата на юни предходната година.

Днес Джикова сподели пред камерата ни по какъв начин към този момент може да направи няколко стъпки сама. Чака началото на делото против Делигълъбов и ще се конституира като частен обвинител и цивилен просител.

Припомняме ви, че през вчерашния ден прокуратурата внесе в съда обвинителния акт против Делигълъбов.

Неделка Джикова ни посреща, правейки следващото упражнение от няколко крачки в стаята. Това е тренировката, с която се приготвя, в случай че може да стигне до правосъдната зала най-малко за началото на делото против виновника за страданията й. Казва, че е подготвена да застане очи в очи с Виктор Делигълъбов.

" Бих пристигнала, с цел да го видя и да чуя нещата, които ще каже момчето ", сподели Неделка Джикова.

До момента Неделка не е чула Виктор да съжалява, чула единствено обвиняванията, че тя е унищожила живота му.

" Явно откакто го е направил, възпитанието му е такова. Такъв човек, може би не съжалява ", сподели Неделка Джикова.

След злополуката Неделка повече от месец е в кома, а лекарите в болница " Света Анна " по знамение избавят живота й. Жената се прибира вкъщи, само че може единствено да движи главата си и да приказва.

Единствено в санаториума в Момин проход се съгласяват да я одобряват и да опитат да я възстановят.

" Там ме изправиха да стъпя на крайници. Да мога да стоя на крайници, да седнал съм по този начин ", йказа Неделка Джикова.

Сега най-дългата разходка на Неделка е до балкона на прилежащата стая - пробва се всеки ден да стигне до там, само че излиза единствено когато е топло, тъй като от студа болките в тялото й стават непоносими. Тормози се, че с грижите за нея е заела още двете си дъщери и брат й.

" Общо-взето сложна работа. Майка ми и тя се разболя. - Тя на какъв брой години е? - 70. С повдигане на тежко там в Момин проход аз бях като мъртвец и с това повдигане на тежко, тя с бъбреците има проблем и по този начин ", сподели Неделка Джикова.

За злополуката Неделка схванала чак откакто излязла от кома. Първоначално нищо не помнела от съдбовния 12 юни. Разследващите съумели да я разпитат чак когато дамата била към този момент в Момин проход.

" От самия случай си припомням единствено досега, в който си купих закуска - една баничка. Нещо ми стана хладно, отидох до колата, отключих я, взех си един елек. Облякох си едно елече без ръкави. Заключих колата и се върнах. Последно си припомням по какъв начин три пъти се огледах и потеглих. След това към този момент нищо не помня ", сподели Неделка Джикова.

Ако успее да стигне до правосъдната зала, Неделка евентуално ще чуе очевидците. Един от тях споделя, че дрогираният Виктор Делгълъбов е минал три пъти през тялото на дамата.

След това отворил вратата, погледнал безпомощната жена, затворил, натиснал газта на мощния джип и за секунди липсващ от мястото на случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР