Продължаваме промяната внася сигнал в ДАНС срещу шефа на БАБХ

...
Продължаваме промяната внася сигнал в ДАНС срещу шефа на БАБХ
Коментари Харесай

От Продължаваме промяната внесоха в ДАНС сигнал срещу шефа на БАБХ

" Продължаваме промяната " внася сигнал в ДАНС против шефа на БАБХ за открити бездействия по граничния надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". От партията считат, че това е една от аргументите за неприемането ни в Шенген.

" Сигналът е 4 страници с приложения. Сегашното ръкводство прави дейности и бездействия, които заплашват националната сигурност. Едно от най-важните каузи е изгубено, тъй като не е платена такса от 70 лева Не изпращат представитеили в съда да пазят ползите на страната. Предишният контракт с компанията на Размиг Чакърян е ощетил страната с 200 милиона лв.. Същият шеф тогава е почнал процедура, която ще ощети страната с 400 милиона лв.. Много от нас бяха застрашени, предлагаха ни подкупи. Сега тази процедура се връща. Ако България не загърби тази 10-годишна политика на шмекерство и измами, няма да влезем в Шенген. България е значим стратегически сътрудник в европейското семейство. Тук се влагат пари, с цел да влезем в Шенген. От нас се желае да се борим с корупцията и да подсигуряваме сигурността на границата ", сподели депутатът Иван Христанов, който беше зам.-министър на земеделието в четворната коалиция.

" Хърватия се причисли към Европейски Съюз през 2015 година и към този момент е в Шенген. Явно България не е полагала същите старания ", добави Даниел Лорер. Според него и връщането на хартиената бюлетина е сериозна стъпка обратно. " Партньорите от Европейски Съюз ни споделиха - вместо да се занимаваме с действителните проблеми с корупцията, губите 2 седмици за връщането на хартиената бюлетина ", сподели Лорер.

Бившият шеф на БАБХ и сегашен народен представител от Политическа партия проф. Христо Даскалов уточни, че 8 от юристите, с които са работили по проблема с контракта на " Евролаб 2011 ", са освободени. Новият шеф анулирал два значими документа - прогласяването на контракта за незабележим и нотариална покана да изоставен пространствата на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР