Продължаваме промяната трябва да се засрамят и да поемат своята

...
Продължаваме промяната трябва да се засрамят и да поемат своята
Коментари Харесай

ГЕРБ: Заради решенията на ПП българите карат по разнебитени пътища

" Продължаваме промяната " би трябвало да се засрамят и да поемат своята политическа отговорност . Това желаеха от ГЕРБ по отношение на решението на Конституционен съд, което постанови като противоконституционно решението на предишния парламент АПИ да заплати единствено половината пари на пътните строители . Именно партията сезира тогава Конституционния съд.

" Много компании евентуално ще претендират за изгубени изгоди обратно във времето. Предупреждавахме ги още тогава, че е противоконституционно решението и погазва законите. Как по този начин през парламентарна комисия ще се взема решение за заплащания по към този момент дължими суми към контрагенти на АПИ, с които тя има търговски решения. Потърпевши са българските жители, които година и половина карат по разнебитените пътища поради сходни дейности ", съобщи Николай Ненков, някогашен зам.-министър на районното развиване.

" В игри и закачки 8 месеца са ни управлявали хора, които са били извънредно некомпетентни . И които единствено на думи имат вяра в разделянето на управляващите и в правовата страна. Това става все по-ясен факт. Конституционният съд споделя, че има неприемлива интервенция и не може Народното събрание не може да се меси в работата на изпълнителната власт по какъв начин да регламентира спор сред частни лица. И лишава фирмите от тяхното право да апелират по правосъден ред връзките си с Министерство на регионалното развитие и АПИ. От оставеното от нашия кабинет нищо не е мръднало, единствено празни приказки ", съобщи депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.

" Едни от някогашните съдружни сътрудници си споделиха на какво им намирисва това решение - да бъдат държани в шах строителните компании и да бъдат притискани . И да вървят в нечии адвокатски адвокатски фирми. Това не са наши думи, на някогашните съдружни сътрудници, като един от тях е Йордан Караджов. Пълен документален безпорядък е било и приоритизирането на кои компании да бъде платено ", добави Нанков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР