Продължаваме промяната се опитаха да се държат като партия със

...
Продължаваме промяната се опитаха да се държат като партия със
Коментари Харесай

Съмнявам се, че правителство на ПП ще съумее да преведе България през кризите: Станишев

" Продължаваме промяната " се пробваха да се държат като партия със 121 депутати, демонстрираха ниска политическа и съдружна просвета

" Преди малко повече от половин година беше формирано предходното държавно управление и се говореше за 4 години мандат. Но имаше няколко фундаментални дефекта при образуването на обединението. В предварителните договаряния не бяха изчистени противоречивите въпроси. Затова след това на всяка стъпка възникваха спорове, които гърмяха като бомби в ръцете на кабинета. Не може една от партиите – мандатоносителят, да се държи по този начин, все едно има 121 депутати. Това значително предопредели рухването на държавното управление – появиха се спорове, съчетани с ниска политическа и съдружна просвета, и това в последна сметка го взриви. ", съобщи президентът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев в предаването " 12+3 " на БНР.

Поведението на държавното управление е много рисковано, а следва отоплителен сезон и заплащане на сметки

" По принцип хората считат, че е по-добре България да има държавно управление, тъй като виждаме рецесиите – война на границите ни, растящи цени, енергийна рецесия. Въпросът е дали това държавно управление би могло да преведе България през толкоз тежки тествания? Съмнявам се това да е допустимо. Видях някакви параметри на управнически планове, има нелоши неща, само че няма отговор на фундаментални въпроси. ", уточни Станишев в отговор на въпрос за новото съдружно съглашение.

" Какво вършим с енергийната сигурност в идната есен и зима? Поведението на държавното управление беше доста рисковано до момента. Още на 19 март министърът на финансите съобщи, че ние няма да водим договаряния с Газпром за продължение на контракта. И надлежно Полша и България бяха първите две страни, на които им стопираха доставките – тъкмо страните, които обявиха, че няма да имат връзки с Газпром повече. Хубаво е да има диверсификация, само че сходни дейности, без да си обезпечил опция, са извънредно безотговорни. Това може би е победа за " Политическа партия " предвид на трупане на дивиденти пред външни фактори или пред част от гласоподавателите, на които разчитат, само че това е много безконтролно пред стопанската система на страната и хората. Една трета от газа, който се използва в България, е за " Топлофикация София ". Нали си представяте какви ще бъдат цените, в случай че има газ, доставен по различни способи? "

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР