Продължаваме промяната са поискали от БСП да задържи мандата за

...
Продължаваме промяната са поискали от БСП да задържи мандата за
Коментари Харесай

ПП са поискали БСП да държи мандата, докато Бойко Рашков бъде избран за шеф на КПКОНПИ

" Продължаваме промяната " са поискали от Българска социалистическа партия да задържи мандата за ръководство до тогава, до момента в който Бойко Рашков не бъде определен за началник на КПКОНПИ, а законът - изменен от 47 Народно заседание.

Това стана ясно след срещата на Корнелия Нинова и заместниците ѝ с екипа на Политическа партия, ръководен от Кирил Петков и Асен Василев.

На въпроса за оценката ѝ за Рашков (досега Нинова заявяваше поддръжка за номинацията му в антикорупционната комисия), тя отговори: " Обществото би трябвало да даде оценка за неговата работа. Всеки може да дава субективни преценки и отзиви, само че в последна сметка обществото дефинира ".

" Гарантираме, че имаме съществено предпочитание да създадем постоянно държавно управление. Нямаме никакво желание да имитираме договаряния и да тупаме топката, очаквайки избори ", сподели Нинова.

Нинова изиска от Политическа партия да излъчат собствен претендент за министър председател, като съобщи подготвеност Българска социалистическа партия да води договарянията въз основата на контрактуваната с Политическа партия и Демократична България обща стратегия за ръководство.

" Като държавно управление до момента свършихме положителни неща. Оставяме страната във финансова непоклатимост, с стопански напредък и мощна обществена политика. Това не трябва да ни успокоява, тъй като сме загрижени за идващите месеци. Смятаме да поставим старания да съставим постоянен кабинет и да има парламент ", сподели тя.

Премиерът в оставка Кирил Петков участва на срещата дружно с Асен Василев, ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров и някогашния ръководител на 47 Народно събрание Никола Минчев.

Петков съобщи, че влиза в договарянията от позицията, че България няма потребност от спомагателна рецесия с разпад на Народното събрание и предварителни избори.

Той сложи акцент на това, че обществената политика, която Българска социалистическа партия издига на напред във времето, е невъзможна без пробутване на антикорупционни промени.

" 2-та милиарда тласък за най-уязвимите хора са единствено опция, която можеше да стане действителност, тъй като не ги дадохме на 8-те индивида, които желаеха да ги усвоят ", сподели Петков и уточни, че първата точка в новата стратегия за ръководство е смяната в закона за КПКОНПИ и избирането на Бойко Рашков за ръководител на комисият.а

" Това не е просто политика, а измерител дали ще имаме поръчител, че обществените средства ще отиват при хората ", сподели той, преди срещата с Българска социалистическа партия да бъде закрита за медиите.

Още в понеделник водачът на Българска социалистическа партия отвори вратата за опцията на " Продължаваме промяната " да излъчи претендент за министър-председател.

" Смятаме, че първата по величина партия би трябвало да излъчи претендента за министър председател. Най-трудното ще бъде с Има Такъв Народ - хора, които си размениха такива реплики, да накараме да седнат на една маса и да беседваме за политики и това, което ни чака през есента и зимата ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР