Продължаваме промяната проведоха втората среща с парламентарните групи в 48-то

...
Продължаваме промяната проведоха втората среща с парламентарните групи в 48-то
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС не се явиха на разговори с Продължаваме промяната за втория мандат

" Продължаваме промяната " организираха втората среща с парламентарните групи в 48-то Народно заседание преди връчването на втория мандат за сформиране на държавно управление. На диалозите се отзоваха Българска социалистическа партия, " Български напредък " и " Демократична България ", ГЕРБ и Движение за права и свободи не участваха, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Вървим към подготовка на вид на програмна декларация, в която да бъдат включени главните национални цели ", сподели акад. Николай Денков, претендент за министър председател на " Продължаваме промяната " с втория мандат по време на срещата на партията с останалите парламентарни групи, и добави, че през почивните дни ще работят по разработване на декларация с цели.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков благодари на Българска социалистическа партия и " Демократична България ". " Надявам се през днешния ден да минем през целите - индексация на пенсиите, минималната работна заплата, подобряването на изискванията за правене на бизнес, облекчение на процедурата по издаване на сини карти, приемането на редица значими закони по ПВУ, промяната в КПКОНПИ, следствието на основния прокурор. Ако по тези цели успеем да обединим общите си старания, можем да влезем в Шенген ", сподели още той.

Съпартиецът му Асен Василев добави, че " предвид на това, което се случи в Народното събрание през последните няколко седмици, има няколко значими задания - да създадем изпитание да приемем закона за противопоставяне на корупцията. Това е закон от ПВУ и без неговото приемане няма по какъв начин да желаеме средствата по втория транш по ПВУ. Днес бе изгубена опцията да се отвори Изборния кодекс на второ четене ". Василев акцентира, че една от аргументите България да не се развива добре в последните 10-15 години, е задълбочаването на " феодалните зависимости ", и хората са били принуждавани да гласоподават по избран метод. Василев добави, че е належащо да " премахнем голям брой неточности в протоколите и недействителните бюлетини ".

Атанас Зафиров, зам.-председател на Българска социалистическа партия, уточни: " Ние сме тук в символ на удостоверение на нашето схващане, че страната има потребност от работещо държавно управление ", и добави, че са отворени към градивен разговор.
Георги Гьоков
Георги Гьоков от Българска социалистическа партия също добави, че приветства новаторския метод с програмната декларация ". Сред целите на Българска социалистическа партия са увеличение на размера на майчинството, увеличение на еднократната помощ за учениците, безплатните учебници за учениците, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 година, увеличение на минималната работна заплата, поддръжка на хората, които мъчно си намират работа и други " Може да очаквате от нас отговорно държание. ", безапелационен бе той. Гьоков акцентира, че преди всичко би трябвало да видят каква декларация ще бъде направена, какви ще са заложените цели и по-късно ще стане ясно дали ще я поддържат.

Денков му отговори: " Всички политики би трябвало да попаднат в трите % недостиг ", сподели той и уточни, че целите, които ще бъдат заложени в декларацията са " по-скоро описът, от който да изберем целите ", добави Денков.
Христо Иванов
Христо Иванов от Демократична България разяснява, че действителната опция за сформиране на държавно управление е с втория мандат. " Това, че тук има празни столове, за мен е разочароващо. Смятам, че имаме право да кажем, че отговорността изисква всички да участваме в тези старания, тъй като другояче няма по какъв начин страната да продължи напред ", сподели той.

Иванов очерта и някои от значимите за тях цели. " България би трябвало да постави старания да построи нужната инфраструктура за таргетирано подкрепяне, да продължи напъните за рационализация на българската войска, енергийната сигурност и самостоятелност на страната и възстановяване на бизнес средата ".
Атанас Атанасов
Атанас Атанасов от " Демократична България " изясни, че дефицитите в разследващите ни служби някак остават на назад във времето. " Начинът, по който се ръководят системите за сигурност, би трябвало да бъде изменен. Изключително значимо е да бъде окомплектован и Съвета за сигурност към Министерски съвет ", акцентира той. Колегата му Владислав Панев добави, че образованието е дълготрайно най-хубавият метод за превъзмогване на неравенствата. По думите му повишението на финансовото положение на хората е допустимо и вложението и насърчаването на фирмите да работят с чиста електрическа енергия е също би трябвало да е приоритет.

Георги Самандов от " Български напредък " разяснява, че партията му има няколко съществени цели. " Приемане на България в Шенген, приемане на България в Еврозоната, преодоляване на инфлацията, опазване на въглищните централи при съблюдаване на нормите, въвеждане на конкурсно начало във всеки бранш, финансова децентрализация на общините, развиването на нуклеарната енергетика, ограничение на пълномощията на служебните кабинети, спазването на правилото никой не е над закона, стимулирането на двигателната интензивност на нацията, целева политика за решение на демографските проблеми ".

Акад. Денков сподели, че през почивните дни ще работят по правене на декларацията и уточни, че " крайният документ ще бъде това, което ще представим пред всички, и в случай че имаме единодушие, ще представим и в пленарна зала. Ние не работим единствено за мандата, значимо е да забележим тези тематики, които ще ни дефинират без значение от разликите ни ", изясни той.

В края на срещата Кирил Петков означи, че е окуражен. " Вярвам, че българските жители виждат кои са значимите цели за тях. Промяната ще бъде малко по-бавна и малко по-трудна, само че ще стане ", приключи съпредседателят на " Продължаваме промяната ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР