Продължаваме промяната предлага отпадане на ДДС на хляба, плодове и

...
Продължаваме промяната предлага отпадане на ДДС на хляба, плодове и
Коментари Харесай

`Промяната` предлага да няма ДДС за хляба, плодовете и зеленчуците |

" Продължаваме промяната " предлага отпадане на Данък добавена стойност на хляба, плодове и зеленчуци от България, съобщи пред Нова телевизия депутатът от Политическа партия Настимир Ананиев.

Той посочи, че предлагането е показано за разискване на съдружен съвет, както и на Министерство на финансите.

" В зърното се получиха свръхпечалби. Ако те бъдат обложени, то може би ще падне ДДС  върху хляба(...) концепцията е да се облекчи крайният консуматор. Също по този начин мислим, че в случай че се махне Данък добавена стойност върху родното произвеждане плодове и зеленчуци, по този начин то ще може да бъде по-конкурентно с това, което се вкарва от чужбина. "

От Политическа партия упорстват и за понижаване на Данък добавена стойност върху тока. Принципът още веднъж е същият - калкулацията ще се извърши от МФ въз основа на свръхпечалбите на производителите и търговците на електрическа енергия

Ананиев, който е и ръководител на районната комисия в Народното събрание, разяснява и проблема с. Той съобщи, че на вчерашния е реализиран консенсус, а двете версии - на Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия, както и на Има Такъв Народ през днешния ден ще бъдат обединени в нов - трети вид.

Управляващите са решили, че ще се платят 50% от сумите по контракти за ремонт, както и 100% от дължимите от АПИ суми за слагане на пътни знаци, мантинели и маркировка. За разлика от предходното предложение след мнение на междуведомствената комисия районната би трябвало да утвърждава разплащанията за втората половина от средствата (преди беше заложена инспекция от антикорупционната парламентарна комисия). От постигнатото единодушие се вижда, че Има Такъв Народ са отстъпили, защото в тяхното контрапредложение липсваше инспекция на договорите от парламентарна комисия.

Настимир Ананиев участва на вчерашната среща в Министерски съвет на тематика пътна сигурност. Той съобщи, че съгласно препоръчаните промени в Закона за придвижване по пътищата оптималната скорост на автомагистралите би трябвало да бъде намалена с 10 километра - от 140 на 130 километра в час. Депутатът съобщи, че повода за предлагането е неприятното положение по пътищата. Ананиев обаче не даде безапелационен отговор дали измененията ще станат факт преди лятото. В момента следва публично разискване на проектозакона (един месец), след което той ще бъде импортиран в Народното събрание и ще е нужен още най-малко към месец за разглеждането на измененията на две четения в комисии и в зала.

Настимир Ананиев съобщи, че през днешния ден ще предложат санкции за пешеходци, за потребление на мобилни устройства от водачите, както и за непоставени колани на задните седалки. Освен това е реализирано единодушие за денонощен надзор по пътищата от екипи на ДАИ и КАТ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР